Így még sosem láthattad Magyarország legszebb helyeit

Itt a Google Street View

Magyarország is felkerült a Google térképére, végre itt a Street View!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarország is bekerült a Street View-ba, mostantól a hazai falvak és városok is virtuális sétára hívják az ország és a világ internetezőit. Az országból ilyen sokat, ilyen közelről, ilyen könnyen még sosem lehetett látni.

A Google Utcaképben - angol nevén Street View-ban - 360 fokos utcai panorámaképek keltik azt az érzést, mintha a valóságban is a város utcáin sétálna az ember. Körbe lehet fordulni, előre, hátra menni, le- és felnézni néhány kattintással. Magyarország az ötvenedik ország, ahol virtuális sétára indulhat bárki a Google Utcaképben. Világszerte több mint nyolcmillió kilométert lehet már így bejárni az interneten.

Lehetőségek tárháza

A Parlament, a Lánchíd, a Hősök tere, a Veszprémi vár az ismert borvidékek, Magyarország települései Esztergomtól Pécsig, Soprontól Nyíregyházáig, is egyetlen kattintásnyira kerültek a világ internetezőitől. Néhány kattintás, és mindenki nosztalgiázhat életének fontos helyszínein, megcsodálhatja városának nevezetességeit, felkeresheti kedvenc éttermét, szórakozóhelyét.

Albérletet, új otthont keresve szétnézhet a környéken, megnézheti, milyen messze van a legközelebbi élelmiszerbolt vagy éppen buszmegálló. A mozgáskorlátozottak már indulás előtt ellenőrizhetik a várható parkolási lehetőségeket, megnézhetik, milyen magas a padka, és hogy valóban könnyen megközelíthető-e az épület bejárata.

- Örömmel jelentjük be, hogy mostantól Magyarország is megmutathatja magát és elvarázsolhatja a világ internetezőit a népszerű Google Utcaképben - mondta Heal Edina, a Google magyarországi vezetője. - A Google Utcakép segítségére lesz a magyarországi üzleteknek, vállalkozásoknak, az ide látogató turistáknak - és az őket fogadó szálláshelyeknek, utazási irodáknak -, a városoknak, és mindenkinek, aki napi teendői megszervezése során modern, digitális térképet használ, vagy éppen kikapcsolódni, utazni szeretne

Folyamatosan dolgozunk Magyarország Google Térképének fejlesztésén. Ezért örömmel jelentjük be, hogy a Google autók már néhány hét múlva, május 13-ától kezdődően visszatérnek a magyar utakra, hogy ahol szükséges, újabb felvételekkel aktualizálják, gazdagítsák a Magyarországot bemutató Google Utcaképet. Az autók érkezésével kapcsolatos további részletekről ezen az oldalon tájékozódhatsz.

Jönnek a Google autók

A Google Térkép fejlesztéséért - hogy pontosabb, részletesebb és okosabb térkép legyen elérhető Magyarországról - a Google autói a hatóságok engedélyével 2011-ben és 2012-ben bejárták az országot, illetve beszereztek minden hozzáférhető térképet, műholdképet.

Az akkori munka eredményeképp 2012 végén minden eddiginél részletgazdagabb és okosabb térkép vált elérhetővé Magyarországról. Az így elkészült fényképekből a hatóságok engedélyével technikailag lehetséges előállítani a Google Utcaképet is. A szolgáltatás fejlesztésének, gazdagításának következő állomásaként a Google autói május 13-tól újra fényképezni fognak a magyarországi utakon.

Jelentheted a kifogásolható képeket

A Google Utcaképben közutakon készült panorámaképek szerepelnek, az autók olyan nyilvános helyen készítenek felvételeket, ahol bárki végig vezethetne. Az Utcaképben látható kép nem élő, speciális programok segítségével korábban készült fotókból állítják össze.

A fotókon minden arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítanak. Ha pedig bárki olyan képet talál, melyet valamilyen szempontból kifogásolhatónak tart, egyetlen kattintással megjelölheti, kérheti a kép további elhomályosítását a kép alsó sarkában látható Hibajelentés feliratra kattintva.

A Google Utcakép számítógépen, okostelefonon és tableten is működik. Azokban a városokban városrészekben, melyek már bekerültek a Google Utcaképbe, egyetlen kattintással virtuális sétára indulhat a világon bárki. Ehhez mindössze a Google Térkép bal oldalán, a közelítő-távolító gombok mellett látható kis sárga figurát, a Pegmant kell a térkép megfelelő helyére húzni. 

Ezt is szeretjük