Minden idők legkegyetlenebb magyar sorozatgyilkosai
Ismerd meg a történetüket
Több tucat ember vére tapad a kezükhöz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A külföldi tudósításokban sokszor néz szembe az ember azzal, hogy a sorozatgyilkosok nem csak a filmek kitalált szereplői. Ugyanakkor nem csupán a világ másik felén akadnak olyanok, akik egy gyilkos személyiséget takargatnak a felszín alatt.

Pándy András
Pándy Ágnes

A tiszazugi azrénes asszonyok több mint 300 embert mérgeztek meg 1914 és 1929 között, Kovács Péter, a martfűi rém 1957-67 között négy nőt erőszakolt és gyilkolt meg, majd megcsonkította őket, Pipás Pista, azaz Rieger Pálné pedig férfiruhába öltözve járta Szeged környékét bérgyilkosságokat vállalva.

Családi gyilkosságok

Pándy András sztorija akár egy hétköznapi történetnek is indulhatna. A sorozatgyilkos és első felesége - Sőrés Ilona - a szocializmus térhódításával Belgiumba szökött, itt született meg három gyermekük. A férfi hűtlenséggel vádolta meg Ilonát, így az asszony a fiaival együtt elköltözött, lányát Andrásra hagyva.

A hetvenes évek közepén Pándy megismerkedett második feleségével, Fintor Edittel, akinek három lánya volt, Tünde, Tímea és Andrea. 1986-ban kezdődtek a furcsaságok. Editnek és legkisebb lányának, Andreának nyoma veszett. Pándy azt mondta, hogy Németországba mentek. Két évre rá Sőrés Ilona és egyik fia eltűnése kapcsán Pándy azt állította, hogy Franciaországba utaztak. Mindez azért volt különös, mert később már Dél-Amerikát emlegette úti célként. Első házasságából született lányát, Ágnest is nyaralni küldte gyermekeivel együtt, de ezt követően Tünde is nyomtalanul eltűnt.

A beismerés

1997-ben Pándy Ágnes beismerte, hogy segített apjának és egyben szeretőjének a gyilkosságokban. Mi több, egyenesen azt állította, hogy édesanyja halála kizárólag az ő lelkén szárad. Elmondása szerint, miután lelőtték az áldozatot, egy tompa tárggyal verték fejbe. A holttestek egy része a férfi otthonának pincéjében, savba áztatva, másik része pedig a helyi mészárszéken kötött ki.

Tímea volt az egyedüli, aki megúszta a sorozatgyilkos munkálkodását, ugyanis amikor Ágnes féltékenységből - Pándy Tímeával is kikezdett - meg akarta gyilkolni, a lány Kanadába szökött. Pándy Andrást 1997. október 16-án tartóztatták le a rendőrök, a tárgyalás során életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 80 éves korában azonban átszállították egy öregek otthonába, itt él a mai napig.

Özvegyember tartós kapcsolatot keres

Kiss Béláról senki nem gondolta volna, hogy vér tapadt a kezéhez. Ahogyan az lenni szokott, a szomszédok kedvelték, olyan embernek tartották, aki a légynek sem képes ártani. Legalábbis egészen addig, amíg Kiss azt nem állította, hogy felesége, Mária elhagyta a szeretőjéért. Ezt követően a cinkotai házban több hölgy is megfordult, mint kiderült, a társkereső hirdetéseknek köszönhetően. Kiss Özvegyember tartós kapcsolatot keres jeligével kereste újabb társát, természetesen álnéven.

Ugyan a férfi szakmáját tekintve bádogos volt, mégiscsak feltűnt a hölgyeknek és a már gyanakodó szomszédoknak, hogy feltűnően sok fémtartály található háza környékén. Amikor a rendőrség kérdezősködni kezdett, Kiss azt állította, hogy kizárólag gázolaj tárolására szolgának az edények. Aztán az első világháború kitörésekor katonának állt, lakását a házvezetőnőre hagyva visszatértéig. Csakhogy ez nem következett be, ugyanis a katonai jelentések szerint hadifogságba került, ahol tífuszban meghalt.

Kiss Béla egyetlen fennmaradt fotója
A véres műhely
A cinkotai ház, ahol élt

Terhelő bizonyítékok

A rendőrség nem zárta le a nyomozást, úgy gondolták, hogy Kiss új személyazonosságot szerzett magának már a hadba állása előtt, amit csak nyomatékosít, hogy évekkel később a francia idegenlégióban, illetve a harmincas években New York utcáján is látni vélték.

1916-ban Kiss titkolt műhelyében, hét darab lezárt hordóban egy-egy női holttestet találtak a szomszédok. A nők személyazonosságát kettő kivételével sikerült azonosítania a rendőrségnek, akik nem sokkal ezután a francia légiótól kapott fülest követve megpróbálták Kiss letartóztatni, sajnos sikertelenül. Úgy gondolták, hogy élete során a gyilkos legalább 24 nővel végzett. Valószínűleg az anyai mintának köszönhetően szívből gyűlölte a női nemet, ezért igyekezett megtisztítatni tőle a világot.

Nem hitték, hogy egy lány a tettes

Amikor 1954-ben baljós események zavarták meg egy alföldi kisváros, Törökszentmiklós mindennapjait, senki nem gondolta, hogy a helyi gyerekek eltűnése mögött egy fiatal nő áll.

Piroska a törökszentmiklósi állomáson vadászott áldozataira

Amikor a rendőrség végre nyomra akadt, az egész országot megrázta a felismerés: Jancsó Ladányi Piroska, az akkor 20 éves törökszentmiklósi lány öt gyereket rabolt el, bántalmazott szexuálisan, majd kirabolta, megfojtotta, és házuk tornáca alatt elrejtette őket.

A kedélyeket tovább borzolta, hogy a gyilkosságoknál, melyeket Piroska kéjvágytól fűtve követett el, anyja is segédkezett - őt a bíróság életfogytiglanra, Piroskát pedig halálbüntetésre ítélte. Ha szeretnél többet megtudni a leghíresebb magyar női sorozatgyilkosról, olvasd el cikkünket.

Képek: nieuwsblad.be, tejiendoelmundo.wordpress.com, hu.wikipedia.org, Kiss Béla szócikk

Ezt is szeretjük