Milyen tervei vannak még a kormánynak 2011-re?
A kormány az új alkotmányhoz kapcsolódó sarkalatos törvényeket tárgyalhatja még idén, foglalkozik emellett az otthonteremtéssel is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy Anna kormányszóvivő az InfoRádiónak nyilatkozott a kormány elmúlt egy évéről, és arról, milyen területekkel foglalkoznak az év második felében.

Nagy Anna a közvetlenül a kormány előtt álló feladatokkal kapcsolatban a devizahitelesek megmentését említette.

A kormányszóvivő szerint a héten megállapodás születhet a kabinet és a bankszektor képviselői között a devizahitelesek megsegítéséről szóló adósságmentő csomagról.

Százezer családról van szó

A Magyar Bankszövetség nyilatkozata alapján a bankok megegyeztek a kormánnyal a svájci frank hitelek 180 forintos árfolyamon történő rögzítésében, és a végleges verzió a héten láthat napvilágot.

A tárgyalások már hónapok óta zajlanak, ami Nagy Anna szerint nem véletlen, hiszen közel 3000 milliárd forint hitelállományról és több mint százezer családról van szó.

Új alkotmány, otthonteremtés, önkormányzati törvény

A jövőbeni feladatokat illetően a kormányszóvivő közölte: a kormány az év második felében egyrészt a Széll Kálmán-tervben vázolt feladatokkal foglalkozik, több területen ugyanis júliustól kezdődik a gyakorlati megvalósítás.

Az év második felében várható az új alkotmánnyal kapcsolatos sarkalatos törvények elfogadása is. Emellett idén foglalkozik még a kormány az otthonteremtés kérdésével, az adminisztrációs terhek csökkentésének második szakaszával, az önkormányzati törvénnyel és az energiastratégiával is, így sűrű év várható.

Ezt is szeretjük