Melyik istennő lakik benned?

Születésnapod elárulja

A görög istennők egy-egy emberi tulajdonság feminim megtestesítői. Tudd meg, melyik vigyázza lépteidet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hét egyes napjai más és más energiákat hordoznak. Mindez szimbolikusan is kifejezhető, például a görög mitológia istennő-alakjaival. A születésed napjához rendelhető istennő minőségi hatással van a személyiségedre, ezáltal az életedre is. Ismerd meg a lelked mélyén munkáló erőket!

Milyen napon születtél?

Számold ki, a hét melyik napján születtél, és olvasd el az elemzést!

Mikor születtél?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn születtél

Istennőd Szeléné, a Hold istennője. A születés, a növekedés és a fejlődés, az otthonteremtés, valamint az alvás és a halál rendelhető hozzá. Testvére Héliosznak, egy másik világító égitest, a Nap istenének.

Hatása személyiségedre

Szinte létfontosságú számodra, hogy tartozhass valakihez. A legfinomabb női energiákkal rendelkezel, melyek révén képes vagy teljes mértékben feloldódni a másik emberben. Különös képességed van arra, hogy kitaláld mások kívánságait, és azokat lehetőségeidhez mérten igyekszel teljesíteni. Vonz minden, ami a spiritualizmussal kapcsolatos, a titkokat pedig képes vagy szinte ösztönösen megfejteni. Döntéshelyzetben érdemes fejlett intuíciódra hagyatkozni, vagyis a fejed helyett a szívedre hallgatni.

Ha kedden születtél

Istennőd Athéné, a tudomány, a mesterségek és a nőies tevékenységek istennője, a városok védelmezője, aki a férfiak között is megállja helyét.

Hatása személyiségedre

Minden adottságod megvan ahhoz, hogy személyiséged női és férfi oldalát egyaránt kibontakoztasd, illetve összhangba hozd. Ily módon az élet valamennyi területén könnyedén kiteljesedhetsz. Reális gondolkodású, határozott, céltudatos emberként jól elboldogulsz a férfiak világában, például az üzleti vagy a bankszférában, akár vezetői pozícióban is. Ugyanakkor, mivel a benned lévő egészséges női ösztönöket sem fojtod el magadban karriered miatt, szerető társ és gondos anya is válhat belőled.

Ha szerdán születtél

Istennőd Perszephoné, Zeusz és Déméter lánya, Hádésznak, az alvilág urának felesége. Perszephoné az alvilág úrnőjeként az odajutott lelkek vezetője, segítője.

Hatása személyiségedre

Intuitív vagy, miközben gondolkodásmódod analitikus és logikus. Ha hajlandó vagy időt és energiát szánni ezen adottságaid kibontakoztatására, kiváló közvetítő lehetsz a tudatos és a tudatalatti között. Magas szinten művelheted az álomfejtést, illetve megfejtheted az univerzumból érkező jeleket is. Mivel a kommunikáció is az erősségeid közé tartozik, egyfajta közvetítő szerepet tölthetsz be a látható és a láthatatlan világ között.

Ha csütörtökön születtél

Istennőd a szűzies Artemisz, a természet, a vadászat istennője és a gyermekek oltalmazója.

Hatása személyiségedre

Hiszel önmagadban és az életben. Személyiséged teljes kibontakoztatására törekszel, és azt kutatod, hogy mi az életfeladatod. Gyakran alámerülsz saját belső világodba, és van erőd szembenézni személyiséged árnyoldalaival is. Emellett a gyakorlati dolgokban is jól boldogulsz. Mivel nem félsz sem a külvilág hatásaitól, sem önmagadtól, lényegesen jobban viseled az egyedüllétet, mint általában az emberek. Arra azonban ügyelj, hogy ez az állapot ne állandósuljon.

Ha pénteken születtél

Istennőd Aphrodité, a szerelem és a szépség istennője. Alakjában összeolvad a szexualitás és a kreativitás teremtő ereje.

Hatása személyiségedre

Minden helyzetben igyekszel harmonizálni az egymással ellentétesen ható erőket, és egyensúlyra törekszel. Adni és elfogadni egyaránt tudsz, és erős vágy él benned az összeolvadás iránt. Fejlett esztétikai érzékedből adódóan otthonosan mozogsz a művészetek világában, esetleg magad is művész lehetsz. Szinte lételemed a szeretet és az erotika. A női energiák túlsúlya azonban túlságosan ösztönössé, ugyanakkor sebezhetővé is tehet, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítanod személyiséged férfi oldalára.

Ha szombaton születtél

Istennőd Hesztia, a házi tűzhely istennője, aki fényt és szeretetet visz az otthonokba.

Hatása személyiségedre

Az önállóság és a függetlenség meghatározó értékek számodra. Következetesen járod a magad útját. Akkor érzed jól magad, ha a magad világában vagy, ezért igyekszel létrehozni és megőrizni belső békédet. Emiatt hajlamos vagy kissé befelé fordulni, és az átlagnál jobban igényled a csendet és a nyugalmat. Nem könnyű közel kerülni hozzád, olyannyira, hogy környezeted számára egyenesen zárkózottnak tűnhetsz. Bár a lelki egyensúly nagyon fontos, érdemes lenne nyitnod a külvilág felé, és az emberi kapcsolatoknak nagyobb teret engedni az életedben.

Ha vasárnap születtél

Istennőd Démétér, a termékenység, a szülés, a gyereknevelés, valamint a szántóföldek és a betakarítás istennője.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Hatása személyiségedre

Igazi anyatípus vagy: a szó szoros és átvitt értelemben táplálod azokat, akik fontosak számodra. Mindig szakítasz időt arra, hogy meghallgasd őket, és amellett, hogy lelki támaszt nyújtasz, okos, gyakorlatias tanácsokkal igyekszel segíteni nekik. Saját érdekeidet hajlamos vagy a háttérbe szorítani, hogy másoknak a legjobbat, a legtöbbet nyújthasd. Fontos, hogy megtanulj kiállni magadért, bármennyire is nehezedre esik ez, hiszen ha mindig csak adsz, egy idő után elapadnak az energiáid.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük