Hány másodperc alatt lehet feltörni a jelszavad? Nézd meg, a tiéd biztonságos-e!
Vajon milyen erős a jelszavad? Most azonnal tesztelheted!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem elég, ha valami olyan szót találsz ki jelszónak, ami teljesen általános, és nem köthető hozzád - lehet, hogy azoktól megvédi a fiókodat, akik manuálisan próbálják feltörni azt, ám a számítógépes programokkal dolgozó szélhámosokon nem fog ki.

A legjobb, ha véletlenszerű kis- és nagybetűk, valamint számok kombinációját használod, de persze úgy, hogy te meg tudd jegyezni anélkül, hogy fel kellene írnod valahová, hiszen így is bármikor illetéktelen kezekbe kerülhet.

Ha kíváncsi vagy, hogy a te jelszavaddal mennyire lenne könnyű dolga annak, aki számítógéppel próbálja feltörni, kattints erre a linkre, és írj be a kódodhoz hasonló logikájú szám- és betűsort, ahol az Enter password szöveget látod. Fontos, hogy a valódi jelszavadat ne add meg, de például, ha a kutyád neve nagybetűvel és az oltási könyve száma, akkor könnyen kitalálhatsz hasonlót.

Ezután alatta megjelenik majd, hogy hány évbe, hónapba, hétbe, napba, órába, percbe, másodpercbe, esetleg milliszekundumba telne egy komputernek feltörni a jelszavad.

Azt javasoljuk, hogy ha néhány milliszekundumot, másodpercet, percet vagy órát kaptál, változtasd meg a jelszavadat! Próbálgasd akár az alkalmazáson belül, hogy milyen kombinációkat tartana sokáig megfejteni, vagy olvasd el korábbi cikkünket, amelyből megismerheted a leggyengébb jelszavakat, és megtudhatod, melyek a biztonságos jelszó legfontosabb ismérvei, kattints ide!

Fel tudod gyorsítani a számítógépet?

Ha tudod, mi a teendő, sok bosszúságot és időt megspórolhatsz magadnak. Teszteld, mennyire ismered az apró trükköket!

Ezt is szeretjük