A magyarok is veszélyben vannak! Ha ilyen e-mailt kapsz, még véletlenül se nyisd meg!
Egyre erőszakosabbak a csalók, de védekezhetsz ellenük.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajnos még mindig szedik áldozataikat az adathalász e-mailek, és a felhasználók sokszor a saját kezükkel adják ki a bizalmas információkat a csalóknak.

Az ilyen levelek legújabb típusa ismét a bankszámlára jelent veszélyt, de pár kattintással és egy kis odafigyeléssel sikeresen védekezhetsz ellene.

Így védd meg a bankszámládat!

Egyre erőszakosabbak azok a csalók, akik világszerte próbálják megszerezni a felhasználók bankkártyaadatait. A hivatalos levélnek álcázott e-mailek a PayPal nevében érkeznek, és több változatuk van: egy angol szöveg található bennük, mely szerint vagy meg kell újítanod a regisztrációdat, vagy gyanús bejelentkezés történt a fiókodba, lentebb pedig szerepel egy link, amelyre kattintva meg kell adnod az adataid, hogy hitelesítsd magad, vagy jelszót változtass.

A kattintáskor azonban nem a PayPal valódi oldalára irányítanak át, hanem különböző adathalász linkekre. Nagyon fontos, hogy csak azoknak az e-maileknek higgy, amelyek a PayPal.com rendszeréből érkeztek. Ezeket könnyedén kiszűrheted, és más biztonsági intézkedéseket is tehetsz: az alábbiakban az Index.hu tippjeit olvashatod.

Érdemes bekapcsolni a Gmailben az eredeti feladókat külön ikonnal jelölő funkciót, ezt ide kattintva tehetjük meg, a "Hitelesítési ikon azonosított feladóknak" néven. A program egyébként az eBayt és az Amazont is ismeri, magyar feladókat viszont nem.

Érdemes még bekapcsolni a kétlépcsős beléptetést is a PayPalnél, amit - bejelentkezés után - ezen a linken tehetünk meg, most már Magyarországról is. Ez pontosan ugyanúgy működik, mint a banki rendszereknél: ilyenkor az oldal belépés után még sms-ben is küld kódot, amit meg kell adnunk, így akkor sem férhetnek hozzá a fiókunkhoz, ha a felhasználónevet és a jelszót megszerezték - írja az Index.

Így védekezhetsz a zsebtolvajok ellen!

A zsebtolvajok igen veszélyesek. Adunk néhány tippet, hogy hogyan tegyél a tulajdonodra pályázók ellen!

Ezt is szeretjük