15 milliárd forintért vehetnek bútorokat a minisztériumok
Rendkívüli sürgőséggel hirdettek pályázatot 9 milliárd forint értékben. Bútorokat vehetnek belőle.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az állami intézmények a következő három évben 9 milliárd forint keretösszegben rendelhetnek bútorokat. A szállításra csak egy nyertes ajánlattevővel kötnek megállapodást, így egy cég vagy konzorcium, illetve alvállalkozóik juthatnak hozzá a nagy üzlethez - közölte a Napi Gazdaság.

A lap szerint a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság legutóbb 2011. május 26-án kötött keretmegállapodást irodabútorok szállítására, másfél évre nettó 4,5 milliárd forintért. Ennek hatályát azonban három hónappal, 2012. november végéig meghosszabbították, így a nyertes cégek végül nettó 5,76 milliárd forint értékben kaptak megrendelést az állami szervektől, ez több mint 444 ezer darab termék leszállítását jelentette.

Az NGM háttérintézményei napi 1,5 milliót költöttek bútorra

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, 2012-ben napi 1,5 millió forintot költöttek bútorokra csak a Nemzetgazdasági Minisztérium háttérintézményei. A legtöbb holmira a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak volt szüksége, az intézmény 320 millió forintért vett különféle kisebb értékű bútorokat.

A Magyar Államkincstár 27,4 millió forintot költött bútorra, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal 2 millió forintot. Utóbbi 10 ezer forintos darabáron vett hét darab állófogast, 100 ezer forintért két darab étkezőszettet négy székkel, valamint közel 200 ezer forintért széket, íróasztalt és konténert. Az intézmény további 1,5 millió forintért vett száz darab tárgyalószéket, valamint 164 ezer forintért két darab újságtartó szekrényt.

100 ezer forintért forgószék

A Nemzeti Innovációs Hivatal 277 ezer forintot költött, közel 100 ezer forintért vettek magas támlás forgószéket, és 12 ezer forintos darabáron 15 lábtámaszt. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. 4,3 milliót költött 107 székre, tíz asztalra, 11 szekrényre, polcra, konténerre.

Maga a minisztérium nem kötött bútorbeszerzésre vonatkozó szerződést, ám ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy nem került az irodákba egy-egy új szék vagy asztal. A minisztérium irodai berendezéssel, bútorral való ellátásról nem saját maga, hanem a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság gondoskodik, ők költöttek el majdnem 6 milliárd forintot eddig a minisztériumi bútorbeszerzésekre.

Ezt is szeretjük