Gyarapodik a nemzet - Két jobbikos képviselőnő is terhes

Dúró Dóra második gyermeke májusban érkezik, Bertha Szilvia a nyolcadik hónapban van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Jobbikban bébiboom van, két képviselő is terhes, egyikük a szintén jobbikos Novák Előd felesége, a parlament legfiatalabb képviselője, Dúró Dóra, aki második babáját várja, a másik pedig Bertha Szilvia, aki a negyedik gyermekét hordja a szíve alatt. Dúró Dóra várhatóan májusban szül, Bertha Szilvia pedig a jövő hónapban.

A jelenlegi gárdából korábban Selmeczi Gabriella csinált végig két terhességet képviselőként, mindkétszer felvéve teljes fizetését. A képviselőkre ugyanis nem a Munka Törvénykönyve vonatkozik, hanem a képviselők jogállásáról szóló törvény, amiben viszont nincs meghatározva, hogy meddig lehet valaki otthon a gyermekkel, ahogy az sem, hogy a gyerekneveléssel töltött időre mennyi fizetést kaphat.

Egyetlen ide vonatkozó korlát van, egy 1995-ös rendelkezés alapján lehetőség van arra, hogy ha valaki igazolatlanul hiányzik a szavazások több mint egyharmadáról, akkor arányosan csökkenteni lehet a fizetését. A gyakorlatban ez viszont inkább úgy működik, hogy a frakcióvezetők leigazolják a hiányzásokat.

Selmeczi Gabriella emiatt gyereknevelés közben tízmilliókkal gazdagodott, miközben egy normál dolgozó általában a fizetése 70%-át kapja meg, de maximum 130 ezer forintot gyedként - két év elteltével pedig már azt sem, csak a 28 500 forintos gyest.

Selmeczi Gabriella ügyeiről ezen a linken olvashatsz.

Dúró lemondott a fizetéséről

Dúró Dóra tavaly augusztusban hozta világra Novák Előddel közös első gyermekét, Hunórát. A képviselő bejelentette, amíg a gyermeket neveli, nem veszi fel fizetését, ami jelenleg havi 630 ezer forint.

Kevesen tudják, de Bertha Szilvia és Dúró Dóra mellett az LMP-s Szél Bernadett is gyerekezik. A képviselő kisfia nemsokára kétéves lesz, édesanyja pedig nyáron még munka közben is szoptatta gyermekét.

A parlamentben nincs szoptatószoba

A képviselő lapunknak elmondta, mivel a Parlamentben nincs szoptatószoba, így vagy az autóban, vagy a frakcióirodában szoptatja a kicsit, miután valamelyik családtag, rokon beviszi őt édesanyjához.

Dúró Dóra a szoptatásról azt írja, míg gyermekének otthon nem jutott saját szoba, addig a Parlamentben igen, bár jobban szeret a végeláthatatlan lépcsőkön mászkálni. A szoptatások között - valamelyik nagyszülő vagy keresztapja, Hunor kíséretében - ismerte meg az épületet és környékét.

Ezt is szeretjük