Metróhuzat az A38-on!
Magashegyi Underground és Zajok a szomszédból szombaton!
Április 16-án este kihagyhatatlan buli vár a Petőfi hídnál!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az A38 Hajó Zajok a szomszédból elnevezésű, friss osztrák zenéket bemutató sorozatában ezúttal egy nagyszerű indie-elektropop duó érkezik Bécsből. A társfellépő pedig nem más, mint az ősszel megjelenő második albumát kislemez-bemutatóval beharangozó Magashegyi Underground. Az időpont 2011. április 16., péntek 19:30. Belépő elővételben: 1500 forint, a koncert napján 2000 forint.

Ping Ping

Zajok a szomszédból – április 16-án

Magashegyi Underground

A Magashegyi Underground gyökerei valahol a Kaukázus környékén találhatók: az alapítók és a jelenlegi tagság nagy része is az azóta megszűnt zenekart erősítette. A Megasztárban feltűnt énekesnővel, Bocskor Bíborkával kiegészülve az együttes valósággal letarolta a 2007-es év magyar slágerpiacát: a Szeplős váll, Gróf Balázs animációs videóklipjével elsöprő siker lett. Azóta megjelent jó pár kislemez, a zenekarhoz csatlakozott Tariska Szabolcs az Amorf Ördögökből, tavaly ősszel pedig már az első nagylemezt mutatták be az A38 Hajón.

A zenekar elképesztő tempóban lovagolta meg a sikert, az első album után nem sokkal érkezett az Ezer város című tükörlemez. 2011 tavaszán pedig már a következő, valószínűleg az ősz végén megjelenő új album előfutárát, a Ragyogás című, letölthető online maxit harangozzák be.

A Magashegyi Underground – nevével ellentétben egyáltalán nem underground, inkább játékos, közvetlen és elragadó – produkciója, a zenekar hangzása némileg módosul, Fodor Máriusz szerint kissé keményebb, elektronikusabb, gyorsabb lesz, mit az előző album. A kislemezbemutató koncerten a szűk mag mellett fellép Szalai Anesz és Tariska Szabolcs, valamint vonósok és fúvósok is színesítik majd a hangzást.

Magashegyi Underground: Metróhuzat

Ha valamilyen furcsa oknál fogva eddig kimaradt életedből a zenekar legújabb, Metróhuzat című dala, most meghallgathatod!

Ping Ping

A Ping Ping finom, barátságos elektropopja két különleges egyéniség találkozásából született. A recept egyszerű, és az angolszász popzenében jól bevált modellt követi. Kell egy remek dalszerző, aki egyben rafinált stúdiómágus és zenész, tekintélyes tapasztalattal rendelkező megfejtő: esetünkben ő lenne Hubert Maurache. És persze kell egy bűbájos, egyedi hangú énekesnő, aki nem csupán ihletett előadó, de igencsak jól mutat a színpadon: ő lenne a hamvasan fiatal Loretta Who.

Ők ketten alkotják a Ping Pinget, ezt az alig egy éve létező elektropop duót, amely kedves, közvetlen, bonyolultnak igazán nem nevezhető, de annál barátságosabb popsanzonjaival hamar meghódította Ausztriát. A Fly Butter Fly és a Lose Control című számok sikerei után tavaly ősszel jelent meg az On the Run című első lemez, amely potenciális, remekül megírt, zuhany alatt kitűnően dúdolható slágerekkel van tele.

Ezt is szeretjük