13 dolog, amit egy mentálisan erős ember sosem csinál: nem sajnálja magát, és hátrahagyja a múltat

Ha magadra ismersz, akkor szerencsés vagy.

szeplos

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Néha megirigyeljük azokat, akik egy nehéz helyzetben pozitívak és erősek tudnak maradni, és feltesszük magunkban a kérdést, hogy csinálják.

Azért valljuk be, ez nem könnyű, így ne ostorozzuk magunkat, ha nekünk mégsem mindig megy. Nem könnyű erősnek lenni lélekben, szellemileg, kitartásban, céltudatosságban, és általában véve, mentálisan. Szerencsére néhány szokással fejleszthető a dolog.

13 dolog, amit a mentálisan erősek nem csinálnak

Nem is az a kérdés, hogyan csinálják, sokkal inkább az, mit nem tesznek soha, akik mentálisan erősek. Amy Morin pszichoterapeuta szerint a következő 13 dolog ilyen.

1. Nem sajnálják magukat - ha bármi rossz történik velük, a mentálisan erős emberek nem sajnálják magukat ölbe tett kézzel, inkább kiállnak magukért, felelősséget vállalnak, elfogadják a helyzetet, felállnak, illetve megoldást keresnek.

2. Nem hagyják, hogy uralkodjanak erejükön - a szellemileg erős emberek a saját érzelmeik, saját erejük urai. Ha valaki vagy valami miatt rosszul érzik magukat, akkor tudják, hogy van módjuk változtatni, kilépni a helyzetből.

3. Nem félnek a változástól - nem félnek a változástól, és rugalmasak az új helyzetekben. Bíznak benne, hogy képesek adaptálódni.

4. Nem pocsékolják az energiájukat olyan dolgokra, amiket nem tudnak befolyásolni - szemben velük, sokan tipródnak ilyeneken, holott nem változik tőle a helyzet.

5. Nem rejtik véka alá a véleményüket - nem titkolják el, ha rosszallnak valamit, és nem félnek szólni, ha valamit igazságtalannak éreznek.

6. Nem félnek a rossz forgatókönyv bekövetkezésétől - bármiben is döntenek, sorra veszik a rossz kimenetelt is. Ha bekövetkezne, így felkészülten fogadják, és nagyobb eséllyel fel is találják magukat benne.

7.  Nem rágódnak a múlton - ne hátrafelé nézz, mert nem arra mész - szokták mondani. A mentálisan erős emberek tudják ezt, és nem az elmúlt dolgokra, hanem az eljövendőkre és a jelenre koncentrálnak.

8. Nem követik el újra és újra ugyanazt a hibát - képesek tanulni a múltbéli hibákból, elraktározni magukban a tanulságot, és ezzel elkerülni, hogy újra bekövetkezzen ugyanaz.

9. Nem irigylik más sikerét - a mentálisan erős emberek képesek gratulálni, és elismeréssel lenni mások sikerei felé. Nem féltékenyek, inkább inspirálja őket, hogy maguk is tegyenek sikereikért.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

10. Nem adják fel az első kudarc után - inkább tovább küzdenek, újra próbálkoznak, ha van lehetőség.

11. Nem sajnálnak magukra időt szakítani - tudják, hogy ahhoz, hogy mentálisan erősek maradjanak, szükségük van az énidőre is. Tudják, hogy ez produktivitásuk záloga.

12. Nem várják a sült galambot - nem várják, hogy a világ csak úgy adjon nekik valamit, hanem a felmerülő lehetőségekből gazdálkodva csinálják meg a saját szerencséjüket.

13. Nem várnak azonnali eredményt - reálisan gondolkodnak, ezért a mentálisan erősek nem várnak lehetetlen ütemű változást. Ha fejlődniük kell, akkor fejlődnek, ha várniuk kell, várnak a pozitív kimenetelre.

Magadra ismertél? Akkor szerencsés vagy! Ha mégsem, számba veheted, miben lenne érdemes fejlődni, és megtenni az első lépést a változás felé.

Akupresszúra stressz ellen

Hasznos pontok a kézen, melyek segíthetnek a nehezebb helyzetekben is nyugodtnak és erősnek maradni, stressztől mentesen.

Ezt is szeretjük