Képek! Így fog kinézni a Belváros jövőre
Látványtervek a városról
Az V. kerületi belvárosi beruházás majdnem 4 milliárd forintból valósul meg.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb beruházások indulnak Budapest belvárosában a Dunakorzó és a Váci utca megújításával - jelentette be az V. kerület polgármestere, Rogán Antal egy augusztus 9-i háttérbeszélgetésen.

A projekt közel 4 milliárd forintból valósulna meg, ebből 1, 8 milliárdot az Európai Unió, 1 milliárdot az állam és 900 millió forintot a kerületi önkormányzat biztosít. Látványos átalakítások lesznek a Dunakorzón, a Váci utcában és mellékutcáin, az Olimpia Parkban, valamint a Kossuth tértől északra fekvő utcákban.

Az Olimpia Parkban közparkot alakítanának ki játszótérrel, sportpályával és kutyafuttatóval. A munkálatok októberben kezdődnek és várhatóan 2014 tavasszal érnek véget.

Így fog kinézni a 4-es metró

Az Uniós Fejlesztések június 15-i nyílt napján a látogatók szakmai kíséret mellett tekinthették meg az épülő 4-es metró Kálvin téri állomását, ami közel 25 méterrel van a felszín alatt. A 2014-ben átadásra kerülő metró összesen 7,5 kilométer hosszú vonalon fut, az állomások mélysége 14,5 és 31 méter között van. A projekt részeként új kocsikat is beállítanak a forgalomba, összesen 15 darab, négy kocsiból álló, 80 méteres szerelvényt tesztelnek jelenleg. A 4-es metró építési munkálatai befejeződtek, már csak a teszteléseket végzik.

Ezt is szeretjük