Több mint 700 ezer forinttal támogat az állam

Ez ma az egyik legjobb lehetőség

Nagy összegű vissza nem térítendő támogatást nyújt a lakástakarék.

Egy lakásvásárlás előtt álló fiatalnak vagy épp családnak nincs könnyű helyzete, ha nem számíthat szülői segítségre, vagy épp nem rendelkezik olyan fizetéssel, melynek köszönhetően viszonylag rövid idő alatt megteremtheti az ehhez, de legalábbis a lakáshitel önrészéhez szükséges összeget.

Megoldást jelenthet azonban a lakástakarék lehetősége, mely amellett, hogy hozamot is biztosít, állami támogatással jár együtt, melynek mértéke korántsem csekély.

Bármilyen lakáscélra felhasználható

Ha definiálni kellene a lakástakarék fogalmát, a következőképp lehetne meghatározni: olyan megtakarítási forma, mely állami támogatással jár együtt, különféle lakáscélokra használható fel, a futamidő végén pedig kedvező kondíciókkal kapcsolható hozzá lakással összefüggő kölcsön.

A lakástakarék révén összegyűlt összeg lakásépítésre és -vásárlásra is felhasználható, ezen túlmenően pedig szinte bármilyen lakáscélra, legyen szó bővítésről, felújításról vagy épp energetikai korszerűsítésről. Lakáscélnak számít továbbá a pénzintézettől vagy biztosító intézettől felvett lakáscélú hitelre történő befizetés is.

Állami támogatást kapsz hozzá

Lakástakarékszerződést általában négy-tíz évre lehet kötni, és a befizetések összege is változatos képet mutat: vannak, akik tízezer forint alatti összegeknél maradnak, míg mások maximálisan kihasználják az állami támogatás lehetőségét, és ehhez havi 20 ezer forintot is befizetnek.

Az állam ugyanis a megtakarítási időszakban az éves befizetések után 30%-os vissza nem térítendő támogatást ad, ennek maximális összege évi 72 ezer forint. Ezt pedig a 20 ezres befizetésekkel el is lehet érni. A támogatás ráadásul adó- és járulékmentes, ha pedig tíz évre kötsz szerződést, mértéke a 700 ezer forintot is meghaladja.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A megtakarítás az évek során kamatozik is, ha pedig lejár a megtakarítási idő, dönthetsz arról, élsz-e a kapcsolódó, kedvezményes hitellehetőséggel. A hitel kamatának és törlesztőrészletének mértékét már a szerződéskötéskor rögzíteni lehet.

Szeretnéd tudatosabban kezelni pénzügyeidet?
Találd meg az OTP Megtakarítási iránytű segítségével igényeidnek és céljaidnak legmegfelelőbb megtakarítási lehetőséget!
Ezt is szeretjük