5 év után tért haza az elveszett cica - 3 szívbemarkoló történet
Bemutatunk három, állatokról szóló igaz történetet, ami a mesékben sem lehetne szebb.

macska-fb
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet sokszor meghatóbb eseményeket produkál, mint a legjobb forgatókönyv szerint készült film vagy a legnagyobb műgonddal megírt könyv.

Mindig jólesik ilyen megtörtént esetekről olvasni, különösen, ha állatok is szerepelnek bennük. Íme, három szívbemarkoló sztori.

A cica hazatérése

A Katrina hurrikán 2005-ben hatalmas pusztítást vitt véghez Amerika bizonyos területein. Egy macskabarát család is szenvedett a veszteségtől, amit a hurrikán okozott: úgy hitték, nemcsak tárgyi vagyonukat, de kedvencüket, Scrub nevű cicájukat is magával ragadta a vihar.

A család nagy nehezen túltette magát a történteken, és öt év múltán sikerült felépíteniük mindazt, amit a hurrikán elvett tőlük, de a cicát semmi sem pótolhatta. Egy nap aztán olyan üzenet várta őket a rögzítőn, amire egyáltalán nem számítottak: egy jótékonysági szervezet munkatársa hívta őket, és elmondta, náluk van a cicájuk.

Jennifer Noble, a család tagja azonnal rohant a helyre, ahol minden kétséget kizáróan megállapították, hogy valóban Scrub tért be hozzájuk: a macskát beazonosították a benne található mikrochip alapján. Jennifer később elmondta a Sun Herald magazinnak, hogy a cica először egy kicsit ideges volt, amikor hazavitték, de később megnyugodott, és visszatért régi szokásaihoz.

Vakvezető kutya az ebnek

Eliee, az angol cavalier King Charles spániel majdnem teljesen vak mindkét szemére. A kutya rossz körülmények között született, sötétben tartották, ezért nem fejlődtek ki rendesen a szemizmai, valamint zöldhályog is kialakult nála. Gazdája, az önkéntes állatmentő Julie Lander és a szervezet, ahol a nő tevékenykedik, azon volt, hogy összegyűjtsön némi pénzt a kutyus szemműtétjére.

Eliee azonban összebarátkozott egy másik ebbel: Leóval, a német juhásszal, aki gyakorlatilag vakvezető kutyaként követi, segíti és védelmezi apró társát. A két kutyus barátsága a gazdi számára is meglepetés volt, hiszen ő nem erőltette a kapcsolatot, maguktól találtak egymásra.

A férfi és a gorilla

Damian Aspinall, a brit természettudós néhány évvel ezelőtt örökbe fogadott egy síkvidéki gorillát, aki a Howletts Wild Animal Parkban született, és úgy nevelgette, mint egy kisbabát, míg végül elérkezettnek látta, hogy szabadon engedje természetes élőhelyén.

Évekkel később a tudós visszatért a helyszínre, azt remélve, újra láthatja fogadott gorilláját. Az állat megismerte a férfi hangját, és a kezdeti óvatosság után odadörgölődzött hozzá. A megható esetről videó is készült.

Ezt is szeretjük