Tízezreket fű alatt?
Amit a másodállásról tudnod kell
A jövedelem kiegészítésének egyik legjobb módja, ha másodállást vállalsz. De kell-e tudnia erről a főnöködnek, és mi történik, ha kiderül?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Manapság az emberek többsége rákényszerül, hogy ne csak egy, hanem mindjárt két - vagy három - állása is legyen, a megélhetéshez szükséges anyagi forrás így talán nem apad ki.

Ám sokan nincsenek tisztában azzal, pontosan milyen szabályozások, törvények vonatkoznak a mellékállást vállalókra, hogy mit enged, és mit tilt a Munka Törvénykönyve ezzel kapcsolatban. Mi utánajártunk.

Nem tilos – de jól megszorítják

A Munka Törvénykönyve nem zárja ki, hogy az ember legálisan több munkahelyen is dolgozzon egyszerre. Számtalan olyan megszorító intézkedést tesz azonban, melyek egyformán védik a munkavállaló és a munkáltató érdekeit. Az például, hogy közlöd-e a főnököddel, hogy főállásod mellett mással is foglalkozol, sarkalatos pont: bejelentési kötelezettséged van ugyanis, tehát tudnia kell róla, hogy másutt is dolgozol, az engedélye viszont nem szükséges, és ez nagyon fontos. Némely főnök talán megpróbálkozik tiltással, de a törvény melletted áll, ugyanis kizárólag abban az esetben fejezheti ki nemtetszését, ha a másodállásod jellege nagyon hasonló a főállásodéhoz - vagyis veszélyeztetheti a gazdasági érdekeit.

Kiderült! Mit tegyek?

Ha valamiért mégis úgy döntesz, hogy inkább nem kötöd a főnök orrára másodállásodat, és valamilyen oknál fogva annak létére mégis fény derül, az minimum kellemetlen, de akár a kirúgást is kockáztatod. Ha főállásodtól teljesen eltérő területen végzed a másodfoglalkozásodat, talán még lehet rá esély, hogy sűrű bocsánatkérések közepette megmagyarázd: nem úgy gondoltad, és talán még kegyelmet nyerhetsz. Ha azonban még a terület is hasonló, egészen bizonyos, hogy meging a főnök bizalma, és ráadásul törvény adta joga, hogy utasítson arra, hogy megszüntesd a munkavégzést. Amennyiben ezt nem teszed, akár azonnal felmondhat neked. Így tehát célszerű inkább rögtön az elején bevallani a másodállást, hiszen sokkal nagyobb baj lehet belőle, ha lebuksz.

Ne felejtsd el: vannak jogaid!

Nagyon fontos, hogy tudd: munkavállalóként vannak jogaid, melyeket érvényesíthetsz, és ha netán a főnököd ezt másként gondolja, megvan a módja, hogy kiállj magadért. A munkaviszonyból, közalkalmazotti, közszolgálati, szolgálati jogviszonyból származó perekben és vitás ügyekben a Munkaügyi Bíróság dönt. Ha úgy érzed, igazságtalanul, netán jogszerűtlenül bántak veled, bátran keresd fel azt a Munkaügyi Bíróságot, amely illetékes az ügyedben - a munkavégzés helye határozza meg, melyik az. Alapos kivizsgálás után hoznak majd határozatot, és ha valóban sérelem ért, intézkedni fognak.

A köztisztviselőkre másfajta szabályok vonatkoznak
A köztisztviselőkre - például a tanárokra, rendőrökre - másfajta szabályozás vonatkozik, mint az egyszerű munkavállalókra. Lehet ugyan másodállást vállalniuk, esetükben viszont sokkal szigorúbbak a megkötések, ők ugyanis csak a munkáltatói jogkör gyakorlójának engedélyével létesíthetnek további jogviszonyt. Vagyis csak akkor vállalhatnak mellékállást, ha ehhez szabad utat kapnak a munkáltatójuktól. Kivételt képez ez alól a tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység, vagyis ezek engedély nélkül is végezhetők.
Természetesen a köztisztviselők nem folytathatnak olyan tevékenységet, amely a hivatalukhoz méltatlan, legyen szó akár politikai, akár gazdasági, vagy netán hivatali összeférhetetlenségről.

A mellékállás is adóköteles!

Természetesen a mellékállásból származó jövedelem is adóköteles, gyakorlatilag ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá adózás szempontjából, mint a főállásra.

Meg kell fizetni tehát az SZJA-t, a nyugdíjjárulékot, az EB járulékot és a munkavállalói járulékot is.

Ha azonban a mellékállás megbízási jogviszony, akkor nincs munkavállalói járulék, sőt, az adót és a többi járulékot a jövedelem maximum 90%-a után kell megfizetni.

Másodállás GYES alatt
A kismamák sajnos, sokszor nem tehetik meg, hogy az első három évben, amíg GYES-en vannak gyermekükkel, egyáltalán ne vállaljanak munkát, és csak a szociális támogatásra támaszkodjanak. Korábban - 2006 előtt - olyan korlátozás volt érvényben, hogy GYES mellett csak 4 órában lehet dolgozni - tehát a mellékállás vállalásának akkor sem volt akadálya, az anyukák igénybe vehették a bölcsődét arra az időtartamra, amíg dolgoztak. 2006 januárja óta azonban nemcsak mellékállást, hanem akár teljes munkaidős állást is vállalhatnak, a GYES pedig alanyi jogon jár, akár dolgozik valaki, akár nem.
Ezt is szeretjük