300 ezer forintot is kaphatsz egy jól sikerült fotóért: mutatjuk a pályázat részleteit
Fotópályázatot hirdettek a világban élő magyarok számára.

fotoz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar szemmel címmel fotópályázatot hirdet a Kárpát-medencében, az anyaországban, valamint a diaszpórában élő magyarok számára a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága. Pályázni a jelentkezési lap kitöltésével lehet május 23-ig három kategóriában. A pályázat két témára épül: a csodás helyek bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés - ismertette.

- Fontosnak tartjuk ráirányítani a figyelmet azokra a pozitív dolgokra, amelyek kiszakítanak minket a járvány által okozott nehéz helyzetből - mondta Potápi Árpád János államtitkár kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Minden kategória összes témájában az első helyezett 300 ezer forint, a második 200 ezer forint, a harmadik pedig 100 ezer forint nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

Mint kiemelte, a fotópályázat célja a nemzeti összetartozás élményének bemutatása: a magyarok saját környezetükben, településükön örökíthetik meg azokat a szép dolgokat, amelyek kapaszkodót jelentettek és jelentenek számukra a pandémia utáni újrakezdéshez. További információ ezen a weboldalon található.

Potápi Árpád János kitért arra, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság tavaly hasonló videópályázatot bonyolított le, amely a nemzeti összetartozásra, a hazaszeretetre, a magyarságélményre próbált rávilágítani. A megmérettetésre több mint hatszáz kisfilmet küldtek be.

Fotók: Getty Images

A 39. Magyar Sajtófotó Pályázat nyertesei

A pályázatra elsősorban a hazai és határon túli magyar sajtó munkatársai jelentkezhettek, de bárki számára nyitott volt a lehetőség. A győztes műveket a zsűri 2515 pályamű közül választotta ki.

Ezt is szeretjük