Felvételek készültek a magyar mentőcsapatokról és keresőkutyákról a törökországi földrengés helyszínén: ilyen hősiesek

Folyamatosan dolgoznak a törökországi földrengés helyszínén a magyar mentőcsapatok és keresőkutyák, és folyamatosan nő a kimenekített emberek száma.

GettyImages-1464028836

Folyamatosan dolgoznak a törökországi földrengés helyszínén a magyar mentőcsapatok és keresőkutyák, és folyamatosan nő a kimenekített emberek száma, mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerda reggel az M1-en.

Megerősítette, információik szerint továbbra sincs magyar áldozata vagy sérültje a katasztrófának.

Magyar mentőcsapatok a török-szíriai földrengés helyszínén

A katasztrófavédelem Hunor mentőcsapata kedd reggel 55 szakemberrel és két kutyával kezdte meg a munkákat. Szintén részt vesz a mentésben kedd dél óta a Baptista Szeretetszolgálat és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat.

A Baptista Szeretetszolgálat mentése Törökországban.
A Baptista Szeretetszolgálat mentése Törökországban.
Fotó: Attila Szilágyi

Az Életjel mentőcsoport kedd éjjel, a terrorelhárítás egysége szerda hajnalban csatlakozott, és a Református Szeretetszolgálat csapata is úton van a földrengés által a leginkább sújtott térségbe.

A magyar mentőcsapat létszáma és a keresőkutyák száma folyamatosan nő, és szerencsére a kimenekített emberek száma is - összegzett az államtitkár, aki jelezte: a kimentett emberek számát összesítik.

Menczer Tamás megjegyezte: az ilyen esetekben az "időablak", amíg van realitása annak, hogy túlélőt lehet találni, nagyon fontos tényező. Az első hét ilyen szempontból kulcsfontosságú.

Megerősítette: továbbra sincs információjuk arról, hogy magyar áldozata vagy sérültje lenne a földrengésnek. 18 magyarról tudnak, aki a földrengés sújtotta területen tartózkodik, a nagykövetség velük kapcsolatban áll, mindenki jól van, komoly segítséget nem kértek, csak kisebb technikai közreműködést.

Az államtitkár azt kérte, ha valaki tud olyan magyarról, aki a térségben tartózkodott, jelezze a konzuli szolgálat vagy a nagykövetség telefonszámán, a külügyi tárca honlapján mindkettő elérhető.

A Tűzgyűrűben alakult ki a Föld legtöbb, ma is aktív vulkánja: 4 kitörés, ami beírta magát a történelembe

A Tűzgyűrű a világ legaktívabb vulkanikus területe, számos szunnyadó és működő tűzhányó alakult ki ezen a részen.

Borítókép: Getty Images Hungary

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük