Szívszorító fotó készült a fiókáját etető madárról: szörnyű, mit adott a kicsi csőrébe
A természet, így a madarak sem tudnak mit kezdeni az emberek által termelt hulladékkal.

madar-fioka-csikk
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fiókáját csikkel etető madarat fényképezett egy természetfotós egy floridai tengerparton. Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek. Karen Mason fotós a Tampa közelében lévő St. Pete tengerparton kapta lencsevégre azt a pillanatot, amikor egy karibi ollóscsőrű madár - Rynchops niger - egy eldobott csikkel eteti a fiókáját.

Mason a Facebookra posztolta a képet a következő figyelmeztetéssel: "Ha dohányzol, kérlek, ne dobd el a csikket" - idézte a BBC News. A brit Királyi Madárvédő Társaság - RSPB - közleményében szívszorítónak nevezte a fotót, és hangsúlyozta: a természet küzd, hogy alkalmazkodjon az emberi szemeteléshez. Mason egy másik fotót is készített, amelyen a fióka a csőrében viszi a csikket.

madar-csikk

- Sok madár kíváncsi azokra a dolgokra, amelyeket kidobunk, megpróbálják kideríteni, hogy ehetőek-e vagy sem. Sajnos ez a madár tápláléknak ítélte a csikket - mondta az RSPB szóvivője. Hozzáfűzte: egyre több állatot ejtenek csapdába, sebesítenek, betegítenek vagy ölnek meg az ember által készített termékek.

- Már azt is tapasztaltuk, hogy fészekrakáshoz használják fel a szemetet. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a hulladék veszélytelen, legfeljebb rendetlen lesz tőle a környezet, az ilyen szívszorító képek azonban megmutatják, hogy valójában milyen drámai hatása van a természetre - közölte a szóvivő.

Fotók: Facebook/Karen Catbird Mason

Ennyit változott a Föld az elmúlt években

Természetvédők furfangosan továbbgondolták a tíz éves kihívást, és rávilágítottak: a Föld élővilága talán soha nem szenvedett még annyit az ember pusztításától, mint az elmúlt években.

Ezt is szeretjük