Már Magyarországon is fotózkodhatsz kedvenc hírességeiddel: Budapestre jön a Madame Tussauds viaszmúzeum
2022-től a magyar fővárosban is találkozhat Madame Tussauds híres viaszfiguráival a nagyközönség.

Madame-Tussauds2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Újabb Madame Tussauds nyitja meg kapuit 2022 elején, Budapest szívében. A Vörösmarty tér közvetlen szomszédságában megnyíló viaszszobor-attrakció az első teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds lesz, a jogtulajdonos Merlin Entertainments és a turisztikai fejlesztést megvalósító Dorottya Experience Kft. közötti megállapodás alapján.

A nemzetközi és magyar, kortárs és történelmi személyiségeket egyaránt felsorakoztató új attrakció fontos szerepet kap a hazai idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is.

Világsztárok Budapesten

Az új és izgalmas Madame Tussauds 2022 elején nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, és mintegy 2000 négyzetméternyi területen kínál majd számukra egyedülálló élményt és szórakozási lehetőséget. Az új turisztikai attrakció interaktív és ikonikus környezetben, hihetetlenül élethű ábrázolással mutatja majd be a nemzetközi és magyar hírességeket, az A-listás zenei és sportlegendákat és a világ híres vezetőit megjelenítő viaszbábukat.

Madame-Tussauds3
Fotó: Ben A. Pruchnie / Getty Images Hungary

- Nagy öröm számunkra a budapesti Madame Tussauds franchise-keretek között történő megnyitása egy márkaépítésben és a turizmus területén jártas helyi partner segítségével. Ez az attrakció lesz világszerte az első teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds. A nyitást követően pedig szerte a világon tovább fogjuk keresni a franchise lehetőségeket azokon a piacokon, ahol a márka egyelőre még nincs jelen. A jövőbeni potenciális partnerek felkutatása már folyamatban van - mondta Chris Scurrah, a Merlin Entertainments Franchise Igazgatója.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Célunk, hogy a magyar főváros szívében egy olyan új Madame Tussauds nyílhasson, amely újabb színvonalas helyszínnel bővíti Budapest turisztikai különlegességeinek sorát; miközben Magyarországon is keresetté és sikeressé teszi a Madame Tussauds márkanevet. Az előkészítő munkálatok már folyamatban vannak, a 2022-re tervezett nyitással pedig a magyarországi turisztikai kínálatot egy egészen új megközelítést alkalmazó, élményközpontú létesítménnyel kívánjuk tovább szélesíteni - tette hozzá Köncz Miklós, a Dorottya Experience Kft. ügyvezetője.

A magyar kultúra is fontos szerepet kap a múzeumban

A nemzetközi hírességek mellett a budapesti helyszín számos magyar vonatkozású történelmi személyt is felvonultat majd a kiállítás ebből a célból kialakított szekciójában. Kiemelt cél ugyanis, hogy a látogatók, különösen a fiatalok, közvetlen és interaktív módon ismerhessék meg a magyar kultúrát és nemzetünk történelmének kiemelkedő alakjait. A bemutatni tervezett személyek kiválasztását széles körű piackutatás és egyeztetések előzték meg. A kiállításon a régmúlt korok politikusai mellett 20. századi magyar zenészek, művészek, sportolók és más közéleti személyek, sőt kortárs karakterek is helyet kapnak majd.

Madame-Tussauds4
Fotó: Danny Martindale / Getty Images Hungary

A magyar főváros különösen vonzó helyszín, hiszen a koronavírus-járványt megelőző években Budapest a 4. leggyorsabban növekvő turistaforgalommal rendelkező város volt Európában, és az ide érkező turisták száma a pandémia előtti utolsó teljes évben, 2019-ben már meghaladta a 4,9 millió főt. A felmérések szerint a látogatók átlagosan 2,7 vendégéjszakát töltenek a városban, és tudatosan keresik az interaktív, szórakoztató, maximum 1-2 órás, szezonalitástól független programlehetőségeket. A Madame Tussauds pedig egy olyan, világszerte ismert és kedvelt márka, amely prémium színvonalat képviselő szolgáltatásaival, a magasabb vásárlóerővel rendelkező turisták számára is jelentős vonzerővel bír.

Madame-Tussauds1
Fotó: picture alliance / Getty Images Hungary

Ezzel összefüggésben a Madame Tussauds Budapest megnyitása fontos mérföldkő lesz a magyarországi idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is, egyúttal a fejlesztés kedvezően hat majd a környék többi látnivalójának forgalmára is. Az attrakció ezáltal egyszerre fog közvetlen, pozitív hatást gyakorolni Budapest belvárosának turisztikai forgalmára, valamint erősíti tovább a teljes magyar idegenforgalmi ágazat jövedelemtermelő és foglalkoztatási potenciálját, valamint jelentős adóbevételt generál mind az ország, mind a főváros költségvetésében.

Buda megér egy estet, de akár napokat is - Miért turistáskodj a budai Várban?

Mikor néztél friss szemmel a budai Várra?

(Borítókép forrása: Madame Tussauds)

Ezt is szeretjük