Ez az idősek otthona tud valamit: zseniális módszerrel szépítik meg az utolsó éveket
Oreo, a terápiás cica véletlenül keveredett oda, de jobb dolog nem is történhetett volna az idősek otthonával.

boldog-idos-no
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ohiói nyugdíjas otthon elképesztően aranyos terápiás módszert talált a lakók számára, ráadásul teljesen véletlenül. Dana Carns, a szanatórium fejlesztési vezetője úgy fogalmazott, nem is ők találták, hanem a módszer találta meg őket. A módszer pedig egy cica, Oreo. A kóbor állat öt-hat éve tévedt be az otthonba, azóta ott lakik, és igen komoly feladatokat lát el: vigyáz a szanatórium lakóira, sőt, néha még a látogatókat is ő fogadja. 

Oreót ez a videó tette világhírűvé: a nyugdíjas házban ő lett a jelképe annak a szeretetnek, amit az ember sokszor csak az otthonában találhat meg. A létesítménynek több mint kétszáz lakója van, egyaránt élnek ott idősödő, magányos nyugdíjasok, illetve olyanok, akiket stroke ért, vagy valamilyen agykárosodást szenvedtek.

Oreo teljes gőzerővel dolgozik éppen
Oreo teljes gőzerővel dolgozik éppen

A cica közelsége nagyon jót tesz nekik, az viszont nem bújik állandóan az ölükbe. Persze imádja, ha vakargatják a fejét, szereti üdvözölni a látogatókat, és mindig a lakók körül sertepertél. A terápiás macska szeretetteljessé, otthonosabbá és szórakoztatóvá teszi az helyet, így szépítve meg a nyugdíjasok életét. Oreo mellé később társ is érkezett, Coco, a kiskutya személyében. Az otthon lakói mindkettejükben olyan személyre találtak, akivel lehet törődni, és akit tudnak szeretni.

Coco kutyus ellenállhatatlan
Coco kutyus ellenállhatatlan

Carns elmondta a Huffington Postnak, hogy néhány alkalommal a szanatórium lakói megpróbálták behozni saját kis kedvenceiket, de ez általában nem működött, mert az állatok nem tudtak egy ilyen új, forgalmas környezethez idomulni. A legtöbb lakó pedig sajnos már nincs olyan állapotban, hogy gondoskodni tudjon az állatkájáról. 

Ezt is szeretjük