Nem várt áremelést jelentettek be: a magyarok nagy részét érinti a változás
A magyarok nagy százaléka érintett az áremelésben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint az ötöslottó, a hatoslottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó játékainak részvételi szabályai november 6-tól megváltoztak, a legfontosabb az, hogy a játékok ára egységesen 250 forintra emelkedett.

A Szerencsejáték Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a több sorsolásra érvényes, öthetes szelvényeket - az ötöslottó, joker, hatoslottó, skandináv lottó esetében - már korábban, október 9-től kezdődően érintette a változás.

Kitértek arra: a díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, a puttónál pedig a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékok esetében az árak emelésével, így a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb lesz a halmozódás, hétről hétre még nagyobb - akár rekordösszegű - főnyeremények is elképzelhetők. Az MTI érdeklődésére közölték: a Szerencsejáték Zrt. 2015-ben rekordévet zárt, a társaság árbevétele meghaladta a 350 milliárd forintot.

A 2016-os árbevételről elmondták: egyértelműen tapasztalható, hogy idén a bukmékeri fogadások keresletének növekedése miatt - főként a labdarúgó Európa-bajnokságnak, a jelentős labdarúgó bajnokságoknak, a fogadópontoknak, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztéseknek, a kiemelkedő eseményszámnak, az élő fogadásnak, a tippmixradar okostelefon alkalmazásnak, illetve a promócióknak köszönhetően - a fogadások részaránya megközelítette a teljes árbevétel felét, mintegy 45%-ot ér el.

A 2016-os év egyik jellegzetessége, hogy a nagyobb számsorsjátékok esetében - ötöslottó, hatoslottó, skandináv lottó - meglepően sok szerencsés nagynyertes volt, az ötöslottó főnyereményét idén eddig már 6 alkalommal nyerték meg 464 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel. A hatoslottón nyolc alkalommal, a skandináv lottón pedig hét alkalommal örülhettek a főnyereménynek - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Ezt is szeretjük