Újabb áremelkedést jelentettek be: a részleteket is közölte a Magyar Posta

Emelkednek a levélfeladási díjak július 1-től.

GettyImages-170950207
beauty and style
Top olvasott cikkek

Változnak július 1-től a lakossági levélfeladás díjai, az emelés mértéke infláció alatti - közölte a Magyar Posta. A közleményben kiemelték, régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak között vannak.

A lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti, belföldi sima, nem elsőbbségi levél díja 15 forinttal, az elsőbbségi levél díja pedig 25 forinttal kerül többe július 1-től. Emelkedik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatás díja 485 forintól 500 forintra, a tértivevény-többletszolgáltatás díja 325 forintról 345 forintra nő.

Továbbra is kedvezőbb díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények, az előbbi tarifája 445 forintról 460 forintra, utóbbi díja 305 forintról 325 forintra emelkedik - tájékoztattak. A díjszabás további részleteiről, a díjakról a Magyar Posta honlapján található általános szerződési feltételekből lehet tájékozódni - közölte a cég.

Kiemelt kép: Getty Images

Így kapod kézhez a leveleidet a veszélyhelyzet megszűnte után

A postán továbbra is elérhető lesz az érintésmentes kézbesítés.

Ezt is szeretjük