Így néz ki egy 3 ezer éves protézis - A legrégebbi tárgyak, amiket valaha találtak

Ezek a tárgyak rengeteget mesélnek arról, hogy éltek több ezer évvel ezelőtt az emberek.

Legrégebbi tárgyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A múlt megismeréséből mindig rengeteget lehet tanulni, hiszen ezáltal láthatjuk, hogyan éltek őseink, mivel foglalkoztak, és miket köszönhetünk nekik. Bár az ókor idejéről rengeteg emléket találtak a régészek, a legrégebbi leletekért egészen az őskorig, a civilizáció kezdetéig kell visszanyúlni, hiszen ebből az időszakból is maradtak fent tárgyak.

Nagy valószínűséggel nem ezek voltak a legelső eszközök és tárgyak, amiket emberek használtak, ám nagyon sok minden az idők folyamán elveszett vagy megsemmisült, így az alábbi leleteket tekintik az emberiség legrégebbi tárgyainak.

A legrégebbi tárgyak

A múzeumokban számos olyan értékes eszközzel lehet találkozni, amik már nagyon idősek, ám egyik sem fogható azokhoz a leletekhez, amiket a legrégebbinek tartanak, hiszen ezek sok esetben még az őskorból maradtak ránk. Ezek nemcsak felbecsülhetetlen értékük miatt jelentősek, hanem azért is, mert megmutatják, miket és hogyan használtak az akkori emberek, hogy kényelmesebbé tegyék életüket.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

(Képek forrása: Twitter)

Ezt is szeretjük