A 3 legjobb vidéki étterem

Kitűnő konyhával

Tévedés, hogy a gasztronómia a fővárosokban csúcsosodik ki. Mi 3 olyan vidéki éttermet is tudunk, amely garantáltan mindenkit levesz a lábáról!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha igazán jót akarsz enni, az ételekhez pedig finom bort fogyasztanál, mindezt pedig a nagyvárosoktól távol tennéd meg, akkor nincs más hátra, mint vidékre utazni!

A kirándulás egyébként is ideális program lehet a hétvégéken, a nyugalom és a csend pedig jót fog tenni a nagyvárosi nyüzsgés után. A következőkben megtudhatod, hova érdemes ellátogatnod, ha ínycsiklandozó falatokra vágysz!

Vidékiesen, franciásan: Ős Kaján Étterem

Az Ős Kaján Étteremnek egy 19. századi borkereskedőház ad otthont Tolcsván. Az étterem egy francia házaspár tulajdona, akik eredeti formájában őrizték meg az épületet, amelyben hat eltérő stílusú teremben lehet helyet foglalni.

A hangulat - amolyan franciásan - bájosan bohém, amelyet tovább fokoznak a rendszeresen megrendezett különböző kulturális események.
A konyha szándéka szerint vidékies és ínyenc. Előszeretettel használják Tokaj-Hegyalja alapanyagait, szezonális zöldségeit és egyéb termékeit. A maga nemében oázis a régió gasztronómiai sivárságában. A konyha elismerésre méltó, bár hozzá kell tenni, hogy hajlamos az ingadozó teljesítményre. Az árak ezzel szemben egyáltalán nem eltúlzottak.

Válogatás az étlapról: Ős Kaján hízott kacsamáj Tokajis, mézes, levendulás mártással tálalva, Tokajiba mártott püspökkenyér, szarvasgerinc, kakaós-csokoládés sütemény.
Borlap: elsősorban tokaji pincészetek borai, vörösborban azonban szerény a választék.
Szerviz: távolságtartó, és sajnos nem minden szempontból illik a hely hangulatához.
Ár és kínálat bővebben: www.oskajan.hu »

Az ország egyik legjobb konyhája: Susogó Étterem

A pécsi Susogó Étterem a belvárosi Mecsek-oldalon működik. Az 1920-as években vendéglőnek épült, azóta volt már kocsma és divatos étterem is. A jelenlegi tulajdonospár hét éve nyitotta meg az éttermet, miután Olaszországban meghatározó gasztronómiai élményeket szereztek. Hamarosan leköltöztek a pécsi sétálóutcába, a Nemzeti Színház tőszomszédságába.
A három Michelin-csillagos elzászi Haeberlin-házban gyakran megforduló Várvizi Péter közösen vezeti a konyhát Huszár Krisztiánnal. Teljesítményük a 2007-es évben ingadozó volt, 2008-ban jelentősen stabilizálódott. A konyha az ország egyik legjobbjává nőtte ki magát. Bármennyire is jó, változatlanul kifogásolható a Susogóban, hogy esténként hosszú a várakozási idő.

Válogatás az étlapról: hízott kacsamáj gyömbéres gránátalmaszósszal és brióssal, malacgerinc puy-i lencsével és véres hurkával, Angus marhahátszín borókaszósszal.
Borlap: széles választék magyar pincészetek, illetve elsősorban a régió pincészeteinek boraiból, köztük ritkaságok is.
Szerviz: korrekt.
Ár és kínálat bővebben: www.susogo.hu »

Csárda, minden értelemben: Öreg Tanyacsárda

Az Öreg Tanyacsárda, amely mára fogalommá vált, több mint 25 éve fogadja a vendégeket. A tulajdonosok célkitűzése az volt, hogy a hagyományokhoz hű és mégis újfajta vendégfogadási kultúrát valósítsanak meg, ahol a vendégeket is részesévé teszik a vendéglátásnak.

Rendkívül forgalmas, élénk hangulatú, népszerű hely, óriási parkolóval. Egyes hírek szerint az első számú csárda Magyarországon.
Hagyományos magyaros konyhával rendelkezik, amely azonban meglehetősen nehéz. Az étlap hatalmas, bizonyos fokig törekszenek a helyi alapanyagok használatára.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ajánlható zónajellegű étkezésre: egy adagot három-négy ember is megkóstolhat. Szűkebb étlappal jobban koncentrálhatna a lényegre, és valóban élcsárda lehetne - bár így is igazán jó hely, kedvező ár/érték aránnyal.

Válogatás az étlapról: húsleves májgaluskával, tanyasi hideg libamáj, fogasfilé rántva, pecsenyekacsasült, bélszínszeletek borsmártással, vörösboros lábszárpörkölt, lángoló tejes pite.
Borlap: közepes borválaszték, kevés bort adnak pohárban.
Szerviz: rutinos.
Ár és kínálat bővebben: www.tanyacsarda.hu »
A cikk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Étterem- és borkalauz 2008 alapján készült.

Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Ha felkeltette az érdeklődésed a könyv, rendeld meg itt! »

OLVASD EL EZT IS!

  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük