3 igazán ügyes varrónő a városban
Túl szűk, túl bő vagy éppen túl hosszú? Egy ügyes kezű varrónő percek alatt rád igazítja. Ha egyet sem ismersz, segítünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan úgy gondolják, manapság már kevésbé van szükség varrónőre, hiszen a kínálat a külföldi márkák hazai megjelenése óta hatalmas, melyben mindenki megtalálhatja a hozzá illőt, a kínai ruhaimportból származó darabokra pedig nem érdemes annyit költeni.

Az igazság azonban az, hogy egy jó varrónőre nagyon is szükség van. Az olcsó farmer is lehet ugyanis tökéletes, de túl hosszú vagy a száránál túl bő, és a külföldi márkák között sem akad minden esetben olyan, ami tökéletesen passzol az alakodhoz.

Nem is beszélve arról, hogy egyre nagyobb az igény az egyedi darabokra - például az alkalmi ruhák terén. Mint ahogy azonban tökéletesen rád szabott ruha, úgy megbízható, ügyes kezű varrónő is kevés akad manapság.

Gyors, kreatív, és nem ismer határokat

Az önállóan dolgozó varrónők és varrodák között nehéz megtalálni a tökéleteset. Ha nem a ruháid árán szeretnéd tesztelni őket, érdemes tudnod, miről is ismerszik meg a jó varrónő.
Egyrészt nem ül a ruhán hetekig-hónapokig, de nem is csapja össze a munkát egy-két nap alatt.

Ha kell, újra és újra méretet vesz, figyelembe veszi az igényeidet, de folyamatosan szem előtt tartja a szakmai szempontokat is - például azt, hogy az adott szabás mennyire passzol az alakodhoz. Minőségi munkát végez, probléma esetén viszont hajlandó plusz költségek nélkül kijavítani a hibát.
Egy jó varrónő egyedi ruhák elkészítését is vállalja, és a szabásmintát egy kép alapján is el tudja készíteni.

Tanácsot ad az anyagválasztást illetően, elárulja, hogyan lehet az adott ruhát a lehető legolcsóbban kihozni, és nem kér a saját munkájáért sem annyit, hogy a végösszeg több legyen, mint amennyiért ugyanazt a ruhát az üzletben kínálják.

Az Astoria rejtekében: Till Andrea varrónő

Azt mondják, a jó varrónőnek nincs szüksége cégérre, híre ugyanis szájról szájra terjed. Till Andreára igaz lehet a mondás, bár tény, hogy egy kis cégér mégiscsak elárulja, hogy az Astoria közelében egy kincs bújik meg, mégpedig a Károly körút 4. szám alatt.

Az udvarban található aprócska varrodában dolgozó Till Andrea kedves, közvetlen, jó kedélyű hölgy, aki nem utolsósorban mestere a textileknek, a tűnek, a cérnának és a varrógépnek. A túl hosszú vagy túl bő szárú nadrágokkal egy csapásra elbánik, szűkít, toldoz és foldoz, átalakít, és méretre szab - ráadásul nemcsak textileket, hanem bőr- és irhaárut is. Emellett egyedi elképzeléseket is megvalósít - megfizethető áron -, ezért akkor is érdemes hozzá fordulnod, ha álmaid ruháját szeretnéd megvalósítani.

Cím: 1052 Budapest, Károly körút 4.
Telefon: 0630 914-3922.

Kreatív és megbízható: Fejér Zsuzsa

Ruhaklinikákat és ruhaszervizeket könnyen találhatsz a belvárosban, ha viszont olyan helyet keresel, ahol garantáltan jó kezekben vannak a ruhatárad legkedveltebb darabjai, érdemes Zuglót célba venned.

Bár Fejér Zsuzsa aprócska műhelyére az Örs vezér tértől néhány villamosmegállónyira nem könnyű rábukkanni, érdemes felkeresned, hiszen a hölgy kiválóan dolgozik. Akár a farmered szára hosszabb a kelleténél, akár álmaid ruhája nem passzol tökéletesen az alakodhoz, Fejér Zsuzsa mindenre talál megoldást. A ruhák javítása és méretre igazítása mellett pedig egyedi darabok elkészítését is vállalja.

Kreatív és nagy tapasztalattal rendelkező varrónő, aki ráadásul nem kér egy vagyont a munkájáért.

Cím: 1149 Budapest, Fráter György utca 18.
Telefon: 061 221-0662.
E-mail: fe.zsu@freemail.hu

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük