A 4 legjobb instant étel
Szerintünk
Persze inkább egy fincsi szendvics, mint egy pohár műanyag leves, ám vannak napok, amikor nincs másra lehetőség. De mégis melyik a kevésbé rossz? Eláruljuk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
Valószínűleg te is szívesebben választasz valamilyen ínycsiklandozó menüt ebédre a különböző műanyag ízű, ételnek csak igen nagy erőfeszítések árán nevezhető instant és konzerves készítmények helyett, ám bizonyára a te életedben is akadnak napok, amikor se időd, se pénzed arra, hogy nyugodtan elfogyassz egy bőséges ebédet a nap közepén. Ilyenkor pedig igencsak jól jönnek ezek a műanyag ebédek, igaz?

A Femina szerkesztősége is ismeri ezeket a napokat, sőt azt is tudjuk, hogy ha már az instant mellett kell dönteni, akkor mégis mit is érdemes – legalábbis szerintünk.

Sűrű kínai tésztaleves, pontosabban Smack, de csakis csípősen!

Ha már instant, akkor legalább valami laktató – legalábbis Luca szerint, aki számára csakis a Smack kínai csípős levese jöhet szóba, ha gyorskajáról van szó.
- Hogy miért imádom? Mert isteni benne a tészta, ráadásul nemcsak egy egyszerű levesről van szó, hanem egyben tésztáról is. Laktat, emellett pedig finom is, viszont elég erős, ezért annak nem ajánlott, aki kevésbé van oda a csípős ételekért.
A Smack mellett szól Luca szerint a leves elkészítésének módja is: egyszerűen csak egy kis vizet kell forralni hozzá, beletenni a tésztát, rászórni a fűszereket, majd kis kevergetés mellett maximum még két percig forralni. Ezután elég annyi időre lefedni, amíg megterítesz; amint kész vagy, a tészta is megpuhul. Ráadásul mindez csupán 166 forintba* kerül.

Luca extra tippje: Semmiképpen ne törd össze a tésztát, hiszen így akár evőpálcikával is fogyaszthatod, mint egy igazi kínai.

Eredeti magyar mexikói chilis bab, de csakis a Globustól

Legalábbis erre esküszik Gergő, ha idő vagy éppen pénz hiányában nincs lehetősége másra.
- Lehet, hogy minden valamirevaló mexikói zokogva menekülne a chilis bab lokális értelmezésétől, de ez akkor is finom. Darált marha helyett kockára vágott sertéshússal és diszkréten csípős ízzel támad, de hát ez már csak olyan ungarische chili. Az íze – és főként a szaftja - kifejezetten kellemes, nincs telenyomva tartósítószerrel, ráadásul a 350 grammos adag igenis bőséges étkezést biztosít.
Gergő szerint a Globus chilis bab további előnye, hogy nem „páncélos ebéd”, így még a konzerv kibontása sem veszélyezteti fogyasztója életét, ráadásul elkészítése minden eddigi instant ételnél egyszerűbb: kissé fel kell nyitni a fóliát, betenni 600 watton 2-3 percre a mikróba, és már kész is. Mindez pedig 540 forintért.

Gergő extra tippje: Ha a már felmelegített babra egy kevés sajtot is reszelsz, és ha a pikáns ízek híveként még egy kis csípőssel tovább bolondítod, mennyei élményben lehet részed!

Csakis Knorr Spaghetteria, és csakis a gombás változat…

...legalábbis Ági szerint, akinek szintén akad olyan napja, amikor gasztronómiai különlegességek helyett csupán instant menü kerül az asztalára.
- Bár nem szeretem az instant ételeket, ezt az egyet kifejezetten az íze kedvéért veszem, még ha furcsán is hangzik. Több változatban is létezik, kezdve a paradicsomostól egészen a hagymásig, ám szerintem a gombás az, ami valóban megérdemli, hogy egy ebédet helyettesítsen.
Ági ráadásul nemcsak az íze miatt kedveli, hanem azért is, mert percek alatt elkészíthető: csupán egy kevés vizet kell forralni hozzá, és beleönteni a tasak egész tartalmát. Hozzáadott fűszerekre sincs szükség, csupán annyi türelemre, ami ahhoz a néhány perchez kell, ami alatt a tészta megpuhul. Ráadásul nem is drága, egy zacskó ára 365 forint.

Ági extra tippje: Igaz, hogy tartalmazza mindazt a fűszert, amitől finom lesz az étel, én azonban a végén mindig keverek hozzá egy kevés vajat, amitől valóban ínycsiklandozó lesz a végeredmény.

Kizárólag édesszájúaknak, de nem csak desszertként: tejbegríz a Dr. Oetkertől

Persze desszertként is kiváló, Juli azonban képes egy egész ebédet helyettesíteni a Dr. Oetker új, Édes pillanatok fantázianevű, vanília ízű instant tejbegrízével, amely nemcsak laktató, de a vizsgaidőszakában is nagy segítségére volt már.
- A Dr. Oetker pudingjaiért eddig is oda voltam, azok után azonban ez az instant tejbegríz a nagy kedvenc, amelynek neve is találó, hiszen szinte az egyetlen „üdítő” dolog volt számomra a téli vizsgaidőszakban.
Íze mellett üdítően hat továbbá, hogy az egyik legkönnyebben elkészíthető étel – bár bevallása szerint Julinak mégiscsak sikerült elsőre elrontania...
- Más instant ételekkel szemben ezzel a pudinggal nem érdemes kísérletezni! Ha túl sok vizet adsz hozzá, híg lesz, ha pedig keveset, akkor a csomók ronthatják el az egyébként mennyei élményt, ezért érdemes pontosan úgy elkészíteni, ahogy az a csomagoláson olvasható. De ha elrontod, az sem baj, hiszen egy csomag ára csupán 105 forint.

*Az árak a legutóbbi vásárlásnál tapasztalt árak.
Ezt is szeretjük