A 4 legjobb film, ha szexre vágysz
Szerintünk
Még a legjobb kapcsolatban is előfordul, hogy némiképp csökken a szex iránti vágy. Te is ebben a cipőben jársz? Segítünk!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hiába minden igyekezet, még a legtökéletesebb párkapcsolatban is előfordul, hogy valamelyik fél kevésbé kívánja a szexet. Ha egyébként minden rendben van, akkor a vágy bizonyára hamar visszatér, csupán egy kis szellő kell, hogy ismét fellobbanjon a tűz.

Ha stresszes életet élsz, vagy túl sok a dolgod, és legszívesebben a tévé előtt ülsz esténként, akkor ne csodálkozz, ha a párod úgy érzi, hanyagolod.

Ráadásul neked sem tesz jót, ha nem bújtok össze rendszeresen, ezért ne hagyd magad! Hogy ismét formába lendülj, ajánlunk négy olyan filmet, ami után garantáltan összegyűritek a lepedőt!

Szentimentalizmus és romantika

Erna kedvence: Az angol beteg

Ez a film általában szélsőséges érzelmeket vált ki: sokan az első 10 perc után elalszanak rajta, mások rajonganak érte - én tizenhatszor láttam.
Bár inkább romantikus dráma, de szerintem tökéletes egy gyertyafényes, összebújós estére fülledt hangulata miatt.
A rejtett erotikát a titokzatos világutazó és a finom angol nő között szövődő tiltott viszony kölcsönzi a filmnek: ahogy két embert már az első pillanat után megmagyarázhatatlan vonzalom köt össze, ami először csak szócsatákban, majd félszeg érintésekben nyilvánul meg, hogy aztán minden észérvet eldobva egymáséi legyenek egy "ruhaletépős", vad szeretkezésben.

Ráadásul nemcsak egyben: még sokszor a filmben - fürdőkádban és rejtett kapualjakban -, tudva, hogy bármikor rájöhet minderre a nő férje.
A hangulatot a varázslatos tájak, illetve a film zenéje teszi teljessé - szerintem már csak ezekért is érdemes legalább elindítani a DVD-t.

Szenvedély és erotika

Melinda kedvence: Eredendő bűn

Az Eredendő bűn egy igazán forró hangulatú romantikus film. Az Antonio Banderas és Angelina Jolie szenvedélyes érdekházasságát bemutató mozit egyszerűen nem tudom megunni. A titka csupán annyi, hogy ez nem az átlagos langyos-kedves első csókos romantikus film, hanem egy olyan, amely gyűlölködéssel teli, heves tusát mutat be két ember között, ami sokkal szenvedélyesebb bármilyen érzelgős enyelgésnél.
Angelina Jolie ráadásul született femme fatale, akit megszerezni nem, csak imádni lehet, úgyhogy mindig irigykedve nézem, és a filmtől már nem egyszer támadt kedvem hozzá hasonlóan próbára tenni vonzerőmet. Sajnos kevésbé halálos, de az életben beérem kevesebb szenvedéllyel is, a többi csak film.

Amikor a szexualitás misztikummal társul

Pálma kedvence: Tágra zárt szemek

Ha egy kis pezsgésre van szükség, akkor azt hiszem, a Tágra zárt szemek című filmet bátran ajánlhatom. Stanley Kubrick utolsó filmjét, amelyet 1999-ben forgatott, és amelynek premierjét már nem élhette meg, egyébként is az egyik legnagyszerűbb alkotásnak tartom, ám mint vágyfokozó is tökéletes.
A főszereplők, dr. William Harford és felesége pszichológusok - a házaspárt Tom Cruise és Nicole Kidman alakítja -, és mindketten rabjai a szexualitásnak. Nem véletlen hát, hogy a filmet az első perctől az utolsóig erotikus feszültség uralja. Tulajdonképpen az egész nem is szól másról, minthogy egyikőjük sem bírja levezetni a benne rejlő energiát. Ebből fakad a konfliktus kettőjük között, és talán emiatt is kerül közel Bill egy titkos szektához, ahol a szexualitás egyfajta játék az érzékekkel. Vagy még annál is több.

Spanyol fülledtség borral

Lilla kedvence: A szex és Lucia

A szex és Luciát bátran ajánlhatom mindenkinek, aki egy szép estét szeretne eltölteni párja, nem utolsósorban pedig egy üveg vörösbor meghitt közelségében. A film címe kissé csalóka, mert bár igaz, hogy Julio Medem filmje a szexről - is - szól, azonban ezt egyáltalán nem öncélúan és steril módon teszi, hanem a mai spanyol filmek hangulatához hűen úgy, hogy azt az élet szerves részeként, olykor fülledten, mégis elgondolkodtatóan, az emberi kapcsolatok egyik kiindulópontjaként, illetve az életszeretet kifejeződéseként mutatja be. A film az író, Lorenzo és három élesen elkülönülő női karakter - köztük Lucia - kapcsolatán visz keresztül, azonban az idősíkokhoz hasonlóan a valóság és a fikció - Lorenzo regényei és karakterei - folyamatosan keverednek egymással. A végeredmény így egy tökéletesen koreografált és gyönyörűen fényképezett jelenetekből összeálló, komoly mondanivalóval rendelkező, emellett latinos temperamentummal és szenvedéllyel - illetve nagyon szép zenével - fűszerezett mese.

Az olykor túlfűtött jeleneteknek és a tragikus, de szép szerelem ábrázolásának köszönhetően pedig igen nehéz megállni, hogy az ember ne bújjon oda valakihez - a lehető legtöbb értelemben.

Ezt is szeretjük