3 romantikus étterem
A tökéletes randihoz
Még csak néhány hete vagytok együtt, vagy éppen nosztalgiából randiznátok? Válasszátok a következő éttermek egyikét, és az este sikere garantált!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friss szerelmeseket gyakran látni rózsaszín ködben az éttermek eldugott sarkaiban, gyertyafényes asztal mellett.

A romantikus vacsorák azonban nem csak az újdonsült párok privilégiumai: egy jól összeszokott pár is megérdemli, hogy néha alkalomtól függetlenül kicsinosítja magát, és mint a régi szép időkben, meghitt hangulatban, egy kellemes étteremben töltse az estét.

Ha kedvet kaptatok egy kis nosztalgiához, akkor itt az ideje kimozdulni, és a jól megszokott szalámis kenyeret valami ínycsiklandozó gasztronómiai élményre cserélni. Néha mindenkinek jár egy kis kényeztetés!

Ízletes ételek kiváló borok társaságában: Klassz Étterem

A Klassz Étterem valóban klassz - ötletes név ide vagy oda. Nem meglepő, hogy olyannyira felkapott hely, hiszen nemcsak jó, de helyileg is kiemelt részen, Budapest szívében, az Andrássy úton található. A bisztró jellegű Klassz már az étterem sokadik átalakításának eredménye: új tapétát kapott, és hamar sikeressé vált. Ez utóbbi azonban legfőképpen kiváló konyhájának köszönhető - a teltház nem ritka a Klassz életében. A nagy ablakok sok fényt biztosítanak, hangulatos hátsó termében pedig borospolcok sorakoznak.

Ambiciózus bisztrókonyhával rendelkezik, és rövid, de gyakran változó étlappal. A szezonális alapanyagok szerint tájékozódik. Gyakran megjelennek a magyar konyha nehézként megszokott fogásai is - hurka, pacal, mangalica -, példásan könnyített változatban.

Válogatás az étlapról: csőben sült cikória, spenótos szélesmetélt polippal, garnélával, kacsacomb májával és krumplipürével, báránycsülök egészben zöldségekkel és parázskrumplival, desszertként kecskesajt pisztáciás keksszel és tokajimártással.
Borlap: az étterem részben a Bortársaság üzlete, a borok helyben megvásárolhatók. A borlapon szereplő borok mindegyike kapható kimérve is.
Szerviz: kompetens, alkalmanként túlterhelt. Felkészült sommelier.
Árak és kínálat bővebben: www.klassz.eu »

Egy klasszikus a Duna-parton: Dunapark Kávéház és Étterem

A szép, Bauhaus-stílusban épült Dunapark Kávéház és Étterem 1937-ben nyílt, és Budapest legjelentősebb kávéházai közé tartozott. Jelenleg étteremként is üzemel, amely mellett van szivarsarok, cukrászda, kártyaszoba is.

Hangulatos termeiből pazar kilátás nyílik a budai hegyekre és a Szent István parkra, amelynek kinézete az utóbbi tíz évben nem romlott lényegesen.
A Dunapark Étterem konyháját tekintve sokféle igényt igyekszik kiszolgálni, az étlapon megjelennek a magyar, a francia és a távol-keleti ételnevek. Érezhető a törekvés a jó nyersanyagokra, nem próbálnak az ígértnél olcsóbb hozzávalókat csempészni az ételekbe. Ha a helynek kevesebb funkciója lenne, biztosan többet várhatnánk el a konyhától - ami így sem rossz, de nem is a legolcsóbb.

Válogatás az étlapról: bélszíncarpaccio brióson, francia hagymaleves, rózsaszínre sült kacsamell zöldségfelfújttal, csípős bélszíncsíkok bambusszal, ropogós zöldségekkel, basmati rizzsel, desszertként créme brulée.
Borlap: széles borkínálat. A legtöbb bor rendelhető poharanként is.
Szerviz: kissé bohém, de szakszerű.

Kitűnő konyha ínyenceknek: Csalogány26 Vendéglő

A Csalogány26 egyszerű, bisztró jellegű étterem a budai Csalogány utcában, a Széna tér alatt. Egyik oldalon krétás tábla, a másikon plazmaképernyő, amelyen a konyhai munka követhető.

Világítása kissé eklektikus, amelyet gyertyák tesznek hangulatossá, nappali fénynél pedig jól érvényesülnek az ablakok óriásívei.
A vendéglő a 2007-es év sikertörténete. Sokak szerint ma az ország legjobb étterme, ahhoz a szűk hazai körhöz tartozik, amely nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. A friss alapanyag szerint tájékozódó konyhát a piacon frissen elérhető hozzávalók ihletik, az alapanyagok minősége általában jó, néha rendkívüli. A déli és az esti menü állandóan változik.

Gyakori a csúcsgasztronómiai szintű konyhatechnológia. A desszertek frontján érezhető törekvés a kevéssé édesített, könnyű tányérokra, de a desszertpálya még erősítésre szorul.

Válogatás az étlapról: az étterem házi kenyere Bretagne-ból érkező sós vajjal, hízott kacsamájterrin birspürével, vaníliás karalábéleves Szent Jakab kagylóval, báránygerinc polentával, feketegyökérrel, rozmaringos-csokoládés créme brulée.
Borlap: viszonylag szűk, de gondosan válogatott kínálat hazai pincészetek boraiból.
Szerviz: nem minden tekintetben éri el a konyha színvonalát.
Árak és kínálat bővebben: www.csalogany26.hu »
A cikk az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent Étterem- és borkalauz 2008 alapján készült.

Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg. »

OLVASD EL EZT IS!

sc
  • kultúra
  • szórakozás

A 6 legjobb társasjáték

sonki
  • budapest
  • vásárlás

3 imádnivaló bolt

Ezt is szeretjük