A 3 legjobb étterem
Kizárólag 30 felettieknek!
Különleges helyet kerestek a pároddal, ahol különleges vacsorát költhettek el? Megmutatunk 3 helyet, ahol biztosan nem zavarja majd semmi az estéteket.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Félreértés ne essék: nincs szándékunkban feltételezni, hogy a húszévesek nem ismerik az illemet, és nem tudnak viselkedni.

Az azonban tény, hogy egy idő után az ember kinövi a haverokkal való sörözés örömét, és nyugalomra, meghittebb közegre vágyik.

A hamburgerezést felváltják a minőségi alapanyagokból készült vacsorák, a sorban állást pedig az ízlésesen megterített asztalok. A gyorséttermek helyett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak azok a helyek, ahol nemcsak az ételek minősége kifogástalan, hanem a kiszolgálás is, az ínycsiklandozó gasztronómiai remekek mellé pedig kiváló borok járnak. Ha ti is ilyen helyet kerestek válasszátok bármelyiket az alábbiak közül!

Ínycsiklandozó falatok évtizedek óta: Arany Kaviár Étterem

A Várhegy oldalában található Arany Kaviár Étterem immáron húsz éve működik. Belső tere eleganciára törekszik, bordó és arany berendezése budoár jellegű légkört teremt. A tulajdonosok állandó jelenléte érezhető a szerviz gördülékenységén.
Az étlap gerincét klasszikus orosz fogások alkotják, az egyszerű háziastól - szoljanka, borscs, blini, füstölt hal - a ma már extrém árakat elérő kaviárféleségekig és a homárig. Kétféle degusztációs menüt kínálnak öt és nyolc fogással - ez utóbbi azonban összességében egy kicsit túlméretezett. Az alapanyagokon és az ételkészítésen érződik az odafigyelés. A megközelítés inkább klasszikus, az innováció és a könnyedség irányában azonban van még mit fejlődnie.

Válogatás az étlapról: hagymás rákleves, Beluga kaviár blinivel, bélszínérme libamájjal, szarvasgombával, konyakos mártással, kijevi jércemell, batyus bélszínpirog, túrós szirnyiki forró szilvával, csokoládémousse.
Borlap: széles borválaszték minden hazai borvidékről, Erdélyből is. A borlapon szerepelnek francia, olasz, spanyol, új-zélandi borászatok, mérsékelt viszont a kínálat a kiváló tokaji száraz borokból.
Szerviz: kompetens.
Árak és kínálat bővebben: www.aranykaviar.hu »

Elegánsan, magyarosan: Dió Restaurant&Bar

Ha inkább hazai ízekre vágytok, akkor érdemes felkeresnetek a bazilika mögött található Dió Restaurant&Bar-t. A belső teret extravagáns design jellemzi, amelyet magyar népművészeti elemek ihlettek. Rendkívül exkluzívan ható hely, bár a hangulat kissé hűvös - ami talán nem is akkora baj.
A konyha szándékai szerint időszerűen magyaros. A hagyományos magyar konyhára és alapanyagaira épít, amelyeket igyekszik újragondolni. Az újításra való törekvés azonban gyakran túl bonyolult fogásokat eredményez, amelyek inkább hangzatosak, mint harmonikusak. A kevesebb több lenne, de az ételek így is ízletesek.
Az alapanyagok részben gondosan válogatottak, részben hazai sztenderd minőségűek. Az étteremnek kifejezetten erőssége a nem túl édes, könnyű desszertkínálat.

Válogatás az étlapról: túrós lángos erdei gombákkal, fogas fűszerkéregben, zöld diós chutney-val, sáfrányos pisztrángleves, grillezett tőkehal, vaddisznószűz, bélszínkolbász fűszeres burgonyával, diósufflé fügefagylalttal.
Borlap: neves magyar pincészetek borai, sajnos átlagon felüli árszínvonalon. Széles a választék felső kategóriás francia pezsgőkből.
Szerviz: megfelelő felkészültségű, gyors, udvarias, kissé távolságtartó.
Árak és kínálat bővebben: www.diorestaurant.com »

A tengeri halaktól a vadakig: Biarritz Étterem és Kávézó

Előrebocsátjuk, hogy nem olcsó hely, egyszer-egyszer azonban érdemes áldozni rá, és a Biarritz Éttermet választani a vacsora helyszínéül. A francia városról elnevezett étterem a Parlament mellett található, gyakran látogatják politikusok is. Ebédidőben általában zsúfolt, munkaebédek, megbeszélések kedvelt helyszíne - ilyenkor a vendégek nem a meghitt hangulatot keresik -, esténként azonban elcsendesül.

Alapvetően hagyományos magyar konyhát visz néhány divatos, nemzetközinek mondott fogással - cézár saláta, wokban készült ételek.

Az étlapon gyakran jelennek meg vadak, tengeri halak, libamájfogások is. A napi és a heti ajánlat rendszeresen változik. Az alapanyagok java jó minőségű, a tányérok nincsenek feleslegesen túlkomplikálva.

Válogatás az étlapról: húsleves maceszgombóccal, füstölt libamáj, bélszíncarpaccio magos kenyérrel, túróval, zöldekkel, édeskukorica-krémleves vargányás rétesbatyuval, harcsapaprikás túrós csuszával, vajhal spenóttal és barackchutney-val, csokoládémousse.
Borlap: a borkínálat korlátozott, neves magyar pincészetek és néhány külföldi pincészet borai.
Szerviz: udvarias és gyors, bár néha túl laza.
Árak és kínálat bővebben: www.biarritz.hu »
A cikk az Étterem- és borkalauz 2008 című könyv alapján készült.
Az egyedülálló kalauz nemzetközi koordináta-
rendszerben helyezi el a hazai éttermeket, professzionális alapon értékeli és ellenőrzi a gasztronómiai teljesítményeket. Hiteles kalauzként olyan iránytű, amely a minőség irányába mutat. Lehetővé tesz egy egészséges versenyt, orientálja a látogatót, és egyben visszajelzés az éttermeknek is. A hiánypótló kötet a több mint 150 tesztelt étterem értékelésén kívül közel 1400 étterem, vendéglő és kastélyszálló címét és elérhetőségét, illetve a hazai borok és szőlőtermesztő birtokok minősítését tartalmazza térképekkel. Ezen kívül megtudható belőle, hogy melyik a 12 legjobb magyar étterem, hol található a legjobb hagyományos magyar konyha, hol a legjobb a szerviz, és melyek a legjobb hoteléttermek.

Kiadja az Alexandra Kiadó.
Ára 2999 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük