A legfinomabb csokitorta, ami puha, omlós, és gluténérzékenyek is ehetik
Budapest egyik könnyen megközelíthető helyén bárki megkóstolhatja.

csokitorta-astor-food-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerkesztőségünknek nemrégiben több menüsort volt alkalma letesztelni Budapest belvárosában, az Astorián. Különleges és hagyományos fogásokat is megkóstoltunk, hogy elmondhassuk, mit érdemes fogyasztani az Astor Food Roomban, és mind közül magasan győzött a csokoládétortájuk.

Az Astor Food Room majdnem minden fogásáról elmondható, hogy a megszokottól eltérő ízkombinációkat tesznek le az asztalra. A csokoládétorta valamelyest mégis kivételt képez, hiszen nem annyira szokatlan, hogy gyümölccsel vagy gyümölcsös szósszal kínálják a séfek - de náluk ebben is van egy kis csavar.

Egészséges csokoládétorta

Tagadhatatlan, hogy a csokoládé és az erdei gyümölcs kiváló párosítás, sok helyen használják, és még többen imádják. Akkor mitől olyan különleges, amit most kóstoltunk? Egyrészt a puha és omlós, de valahogy mégis tömör, mandulás csokitortától, másrészt a kissé fanyar, meggyes-almás salsa szósztól. Harmadrészt pedig, mert gluténérzékenyek is ehetik, mentes torta létére viszont igen markáns ízvilága van. Mintha az édes és savanykás ízek összeölelkeztek volna a szánkban.

A főételek közül egy másik hagyományos fogás nyert, amit nem érdemes kihagyni: a bécsi szelet, ami nagyobb volt, mint a fejünk. Azért ez lett az abszolút győztes a főételek közül, mert adagra is tisztességes, citrommal lecsorgatva igen ízes, és nem hagyományos, hanem mogyoróburgonyával tálalják. Na meg, ki ne szeretné a bécsi szeletet?

Előétel: fej-fej mellett

Az előételek közül két befutónk is lett. Van, akinél abszolút győztes volt a sütőtök chutney kecskesajttal, mások a sokak által kedvelt libamájra voksoltak. A sütőtök chutney valami mennyeien édes-krémes volt, és ennél jobban talán még soha semmi nem emelte ki a grillezett kecskesajt amúgy is markáns ízét. 

Ez a párosítás még érzékibb ízkombináció, mint a meggyes-almás csoki együttese. Egyszerűen hetek óta nem tudjuk kiverni a fejünkből. Ha nem éheztettük volna magunkat egész nap az esti vacsoratesztelés miatt, már ennek az adagjával is jóllaktunk volna: a két kecskesajt viszonylag laktató, pirítóssal tálalják.

Az Astor Food Roomban a libamájat karamellizált alma-ribizli velővel tálalják. A máj maga krémes és omlós, amolyan édeskés vajas ízzel. A mellé tálalt, karamellizált gyümölcsvelő savanykás ízvilága pont jól kiegészítette a libamájat. Ehhez a fogáshoz pirított kalács jár, kevésbé laktató, mint a sajt, ezért könnyebben bement utána a bécsi szelet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hangulat, látvány, kiszolgálás

Egyikben sem csalódtunk. Mivel csapatostul mentünk, különösen előnyünkre vált, hogy az asztalok közel voltak egymáshoz. Ennek ellenére a hely páros vacsorázásra is alkalmas, mert vannak külön, kétszemélyes asztalok. A hangulat igen barátias, a dolgozók közvetlenek, és mindenben a segítségünkre voltak. 

Elhelyezkedését, a kiszolgálás minőségét, az ételek mennyiségét és minőségét tekintve az Astor Food nagyon is megéri a pénzét. Egyébként is a megfizethető árkategóriába tartozik, de görcsös erőlködés nélkül megy nekik a minőségi vendéglátás, kezdve a látványos tálalástól a megfelelő ételadagokon és páratlan ízkombinációkon át, egészen a fiatalos hangulatig.

Ezt is szeretjük