A világ 8 legextrémebb kiképzése, amiket nem biztos, hogy túlélnél - Éles gránátokat dobálnak egymásnak a kínai katonák

A következő nyolc életveszélyes kiképzés testileg és lelkileg is próbára teszi a katonákat.

GettyImages-1265259649

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A különleges erők olyan katonai egységek, amelyek egyéni kiképzésben részesülnek. A katonákat általában brutális, embert próbáló módszerekkel próbálják szelektálni és előkészíteni a különböző küldetésekre. Gyakran csupán egy hajszálon múlik az életük.

Ugyanakkor nem csak a különleges egységek harcosai részesülnek rendkívül nehéz kiképzésekben. A Marsra magyar! nyolcadik epizódjában Károly most extrém feladatokat szervez a sorozat szereplőinek. 

A világ 8 legextrémebb kiképzése

A különleges erők a 20. században jelentek meg, és a második világháború alatt ugrott meg jelentősen a számuk. Az általuk végzett feladatok nemzetenként változnak, és küldetések széles skáláját foglalják magukba. A katonai kiképzések rengeteg erőt, bátorságot, pontosságot és fegyelmet követelnek. A katonai személyzet olyan feladatoknak van kitéve, amelyeket ha otthon próbálnánk ki, sokan kórházba kerülnénk. Cikkünkben most bemutatjuk a világ nyolc legextrémebb küldetését.

GettyImages-824024102
Fotó: MilanEXPO / Getty Images Hungary

"Hot potato" játék, valódi gránáttal

Ez a kiképzés a Kínai Népi Felszabadító Hadsereghez köthető. A gyakorlat során a katonák éles gránátot használva igazi élet-halál játékot játszanak. A Hongkongban állomásozó kínai erők gránátot lőnek ki az egyik katonának, aki a következőnek dobja azt, majd ő is tovább passzolja. Az utolsó katona végül egy lyukba hajítja a lőszert, majd ezután minden résztvevő eltakarja fejét, fülét, és biztonságos távolságba húzódik, mielőtt a gránát felrobban.

Mellbe lövés

A világ legkeményebb kiképzésének listáján a második helyen áll az orosz különleges erők katonai kiképzése során kapott mellbe lövés. A gyakorlat során rálőnek a katonákra, akiknek egy része megsérül, másik része - a golyóálló mellény miatt - sértetlen marad. A feladat koncepciója az, hogy a katonákat felkészítsék arra a lehetőségre, hogy az ellenség lelövi őket. A fájdalomtól függetlenül a katonáknak képesnek kell lenniük a pontos és gyors visszatüzelésre. A cél, hogy a harcosok nyugodtak maradjanak, és teljesítsék feladatukat.

Leláncolva úsznak a medencében

Az amerikai Navy SEAL a világ egyik legkeményebb különleges alakulatának kiképzése. A katonáknak itt a hideg vízben kell próbára tenni magukat úgy, hogy karjaikat és lábaikat leláncolják. Ezután el kell úszniuk a medence sekélyebbik végére és megfordulni anélkül, hogy megérintenék a víz fenekét. A medence mélyebb végébe érve hátrafele bukfenceket kell csinálni a vízben, majd különböző tárgyakat felszedni a medence aljából. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Halálos kobrák vérét isszák

Az amerikai tengerészgyalogosok bevett kiképzéséhez tartozik a különböző állatok vérének ivása, beleértve a halálos mérgű kobrákét is. A kobrákat a thaiföldi haditengerészeti kiképzők segítségével cserkészik be, akik azt is megtanítják az amerikai katonáknak, hogyan kell megölni őket. Szintén bevett feladat a csirke fejének foggal történő letépése is.

Tűzgyűrűkön ugranak át

Ugyancsak a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg kiképzése a tűzgyűrűkön való átugrás. A gyakorlat során a katonáknak több tűzkarikán kell átugraniuk, miközben fegyvert fognak, így szimulálva a valódi csata adrenalinlöketét és a tűz okozta forróságot. 

Betont törnek a fejükkel

A kínai katonák puszta fejükkel törik be a vastag betonlapokat. Ez a világ egyik legkeményebb erőkiképzése, amit hadsereg végez. A beton mellett a katonáknak bambuszrudakat kell törniük a hátukon, és téglákat kell összetörniük a fejükön, hogy demonstrálják erejüket.

GettyImages-102076632
Fotó: Hans Neleman / Getty Images Hungary

Felhőkarcolók ablakain ugranak ki

Az Izraeli Védelmi Erők katonai kiképzése során a katonáknak hatalmas felhőkarcolók ablakain át kell kiugraniuk. Ez a gyakorlat egy megelőző intézkedés arra az esetre, ha a terroristák megpróbálnának embereket elrabolni egy tel-avivi felhőkarcolóból. Emellett az izraeli terrorellenes csapatnak hatalmas tornyok tetejéről kell kiugrani és leereszkedni az oldalán.

Sziklákkal, korallokkal úszás

A tajvani tengerészgyalogosok is a világ egyik legkeményebb különleges alakulatának kiképzését végzik, amelyet "Út a mennyországba" néven emlegetnek. Dél-Tajvanban ez a kiképzés a kilenchetes, intenzív kétéltű kiképzési program utolsó lépése. A kiképzés során a katonáknak több különböző edzést kell teljesíteniük, majd végig kell kúszniuk egy 50 méter hosszú, csipkézett korallokkal és sziklákkal övezett ösvényen.

Ő volt az első nő az űrben - Olvass tovább!

Noha napjainkra már további 71 nő követhette őt, a mai napig igaz, hogy az űrhajósok túlnyomó többsége, ahogyan az űrkutatásban is, a férfiak sorából kerül ki. Pedig az a 72 nő, akik mégis fedélzetre szállhattak, méltó és vitathatatlan bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy igenis van helyünk az űrhajósok között.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Marsra magyar! május 2-ától, csak az Indexen.

Ezt is szeretjük