Ezekben az országokban a legdrágább az internet a világon: Magyarországon ilyen a helyzet

A legdrágább helyeken szinte megfizethetetlen az internet.

drága-internet1
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Internet nélkül már nagyon nehéz lenne elképzelni a hétköznapokat, hiszen nemcsak a szórakozáshoz, hanem a tanuláshoz és a munkához is fontos eszköz. Vannak azonban helyek a világban, ahol nem olyan könnyű hozzáférni a hálózathoz - leginkább pénzügyi okok miatt.

A brit Cable.co.uk oldal egy friss elemzést tett közzé, ami megmutatja, a világ országaiban mennyit fizetnek átlagosan havonta a vezetékes, széles sávú internetért. A különbségek és az összegek látványosak.

Ebben az országban a legdrágább az internet

A felmérésben 220 országot vizsgáltak, és nagyjából 15 különböző csomagajánlatot hasonlítottak össze, hogy kijöjjön az átlageredmény. A vizsgálat alapján a legkevesebbet Szíriában fizetik az internetért, itt átlagosan 2,15 dollár egy havi előfizetés, ami nagyjából 700 forintnak felel meg. A Kelet- és Közép-Európai régió is jól szerepelt a listán, a második legolcsóbb terület lett a világon. Itt a legolcsóbb Romániában, Bulgáriában és Koszovóban, de Magyarország is jól szerepelt, a világranglista 24. helyén áll, átlagosan 15,06 dollárba, vagyis körülbelül 5000 forintba került a hozzáférés havonta.

drága-internet2
Fotó: Marko Geber / Getty Images Hungary

A legtöbbet a kelet-afrikai Burundiban kell fizetni az internetért, itt átlagosan 429,95 dollárt, vagyis havi 140 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni érte. Hozzá hasonlóan a többi Afrikai államban is igen borsos ára van az internetnek, a második helyen Sierra Leone (havi 100 ezer forint), a harmadikon pedig az ázsiai Brunei (havi 85 ezer forint) állnak. 

Ezért tilos mobiltelefont és wifit használni az amerikai kisvárosban

A pici település lakosai nem használhatják a modern technológia vívmányait.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük