Tilos mobiltelefont és wifit használni az amerikai kisvárosban: ezért zárkóztak el a modern technológiától

A pici település lakosai nem használhatják a modern technológia vívmányait.

green-bank2
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az internet, a közösségi oldalak és az okostelefonok korában már szinte elképzelhetetlen lenne az élet ezek nélkül, hiszen nemcsak megkönnyítik a mindennapokat, de sokak számára a munkához is elengedhetetlenek.

Van azonban egy kis település az Egyesült Államok keleti részén, ahol a lakosoknak nélkülözniük kell mindazt, ami a modern világban már teljesen alapnak számít. Green Bankben ugyanis tilos a mobiltelefonok és a wifi használata.

Eltiltva a modern technológiától

Green Bank egy nagyon kicsi település Nyugat-Virginiában, az ottani életet pedig egy dolog igencsak befolyásolja: itt található a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópja, amit 2016-ig a Nemzeti Rádiócsillagászati Obszervatórium üzemeltetett, ezután pedig a Green Bank Obszervatórium látta el a felügyeletet. A műszerek érzékenysége miatt rádiócsendzónát húztak köré, amibe beletartozik a kisváros is, így tilos minden jellegű elektromos jel kibocsájtása. Ez egy 2010-es népszámlálási adat szerint körülbelül 150 embert érint, akik a településen élnek, tevékenységüket pedig egy „rádiórendőr” is ellenőrzi, aki egy berendezés segítségével méri, valaki használ-e tiltott elektromos eszközöket. A lakosság azonban nincs teljes mértékben elzárva a külvilágtól, hiszen vezetékes telefont és internetet ők is használhatnak.

green-bank1
Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary

Green Bank egy elzárt, Isten háta mögötti helynek tűnhet, azonban egyre több embert vonz letelepedés céljából. Ennek egyik oka, hogy az „elektromágneses túlérzékenységben” szenvedők számára nagyon előnyös a kisváros, hiszen itt elkerülhetnek minden olyan sugárzást, ami zavarja őket a mindennapokban. Bár a betegség nem bizonyított, egyfajta mentsvárként szolgálnak az emberek számára az olyan helyek, amiket valamilyen ok miatt még nem ért el a modern technológia. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Lovas kocsival járnak, mobilt nem nagyon látnak - Ilyen a mai amishok élete

Az amishok vallási okokból élnek konzervatív életet a modern Amerika közepén.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük