Titokzatos, lebegő, fekete karikát kaptak lencsevégre: nem most látták először a jelenséget
A felvételen tisztán látszik, ahogy a fekete karika több méterrel a földfelszíntől lebeg.

mobiltelefon
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemrégiben egy népszerű közösségi oldalon egy különös, fekete karikáról készült videót osztottak meg. A készítő szerint úgy nézett ki, mintha csak valami átjáró nyílt volna meg egy másik dimenzióba - természetesen erre vajmi kevés az esély.

A pár hete megosztott videót már közel kétmillióan látták. A felvételen hallatszik, ahogy visszaemlékezik a finbilly08 nevet használó férfi egy 2,5 hónappal ezelőtti esetre, amikor ugyanez a különös jelenés rajzolódott ki a magasban. 

Különös felvétel jelent meg a neten

A fekete, füstszerűen gomolygó, lombkoronák felett lebegő ellipszis sokak fantáziáját megmozgatta. Egyesek szerint a kör temérdek tagot számláló madárrajból áll, míg mások ezt a nézetet teljesen elvetették.

@finbilly08

♬ original sound - user4306900519179

- Ez egy hatalmas füstkarika, ami időnként megjelenik a területen, de még eddig senkinek sem sikerült rájönnie, honnan származik - írta a videó alá az egyik kommentelő. 

A legelfogadottabb elmélet szerint ez valóban egy füstkarika, és nem is olyan rejtélyes, hogyan keletkezhet pont ilyen kör alakban. Ez valamilyen pirotechnikai művelet végterméke lehet, és azért ilyen a formája, mert a füstöt egy kör alakú csövön engedték ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nick Pope, ufójelenségek után kutató újságíró teljességgel kizárta, hogy bármilyen paranormális vagy földönkívüli erő közrejátszott volna a fekete karika megjelenésében. Szerinte is inkább valamilyen kivezetőcső lehet a földben, amiből időnként ilyen füstök törnek fel. Akárhogy is legyen, senkinek nem sikerült magyarázatot adnia arra, hogyha füstből áll a karika, akkor miért nem oszlott szét a levegőben.

Mintha a Mars itt lenne a Földön: elképesztő tájak a világból

A technológia fejlődésével egyre többeket foglalkoztat a kérdés: idővel vajon tényleg a Marson fog élni az ember? Ez azonban, ha meg is valósul, még messze van. Addig is érdekes szétnézni itt a Földön, van-e olyan hely, amely kinézetében, éghajlatában a vörös bolygót idézi?

(Kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük