Sok fiatal jövője múlhat ezen a napon: mi történik a Lányok Napján?
Vannak még szabad helyek a Lányok Napja programjaira, ahol 2019-ben is számos érdekességgel várják az érdeklődőket.

tudomany-lany
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint 20 városban 70 vállalat és intézmény várja a műszaki pálya iránt érdeklődő diáklányokat a Lányok Napja sorozat április 30-ra meghirdetett programjain. A Nők a Tudományban Egyesület nyolcadik alkalommal szervezi meg az ország legnagyobb női pályaorientációs eseményét, hogy a lányok jobban megismerhessék az informatikai, mérnöki vagy tudományos kutatói pályákat - áll a szervezők közleményében.

A részt vevő vállalatok, kutatóintézetek és egyetemek ebben az évben csaknem háromezer pályaválasztás előtt álló lányt várnak programjaikra, amelyeken a diákok gyárakat, laborokat, műszaki egyetemeket látogathatnak meg, testközelből láthatnak nukleáris reaktort, repülőgép-turbinát, kólagyártósort vagy autógyárat, de a programozásba és a virtuális valóság alakításába is belekóstolhatnak.

A természettudományos, műszaki és informatikai területeken a nők meglehetősen kevesen vannak, ezért a szervezők ösztönözni szeretnék a lányokat, hogy merjenek ezekben a szakmákban elhelyezkedni. A fogadóhelyek programjaira a Lányok Napja sorozat honlapján lehet jelentkezni.

Kiemelt kép: Getty Images

Ez a lány lesz az első ember, aki a Marsra léphet

Alyssa Carson már egészen kicsi kora óta tudja, hogy egyszer űrhajós lesz belőle. Évek óta részt vesz a NASA kiképzőprogramjában, hogy 2033-ban, amikor esedékes lesz a Mars-expedíció, ő lehessen az első ember, aki a vörös bolygóra lép.

Ezt is szeretjük