Ilyen, amikor egy kis lyuk jelenti az otthont - Egyre többen élnek így Ázsiában
Vannak emberek, akik úgy élnek, hogy még a lábukat sem egyszerű kinyújtaniuk a lakásukban.

korea-fotos10
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dél-Korea növekvő nagyvárosairól, hatalmas felhőkarcolóiról és modern technológiájáról is ismert, épp ezért nehéz elképzelni, hogy a nagyvárosok lakói sokszor egy kis egérlyukban kénytelenek nyomorogni.

A jelenség nem újdonság Ázsiában, hiszen még a milliós nagyvárosok lélekszáma is folyamatosan gyarapszik, a jobb élet reményében az emberek a vidéki otthonukat is képesek otthagyni. Ám a metropoliszok lakásállománya nem teszi lehetővé, hogy mindenki tágas, élhető helyen hajtsa álomra mindennap a fejét.

Egy kis lyuk jelenti az otthont

A dél-koreai fővárosban, Szöulban a szegényebb rétegek úgynevezett goshiwonokban húzzák meg magukat, ami lényegében olyan, mint egy kollégium, közös konyhával, fürdőszobával és egy aprócska szobával. A különbség, hogy ezeken a szállásokon nemcsak diákok élhetnek, hanem bárki kiveheti őket. Az emberek élnek is a lehetőséggel, hogy a zsúfolt városokban több millióan így tengetik a mindennapjaikat. A szobák olcsók, ráadásul még kauciót sem kell fizetni értük. A fotós Sim Kyu-dong öt évet töltött ilyen helyen, így jól be tudta mutatni, milyen az, ha egy kis lyukban telnek a napok.

Ezt is szeretjük