Ne fürdesd többször a kutyát: 5 tipp gazdiknak a kijárási korlátozás idejére

Ne menj a kutyád agyára, és semmiképp ne fertőtlenítsd a tappancsait!

Kutyatartási tippek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A járványhelyzet nemcsak az ember, de a háziállatok életét is megváltoztatta. Vannak, akik emiatt többet foglalkoznak kis kedvencükkel, mások a szokásos sétáikat is átszervezik a járvány miatt.

Fontos, hogy megtartsd a kellő egyensúlyt a mindennapokban, és a kialakult helyzetben is megfelelő módon, felelősen gondoskodj a kutyádról. Gazdiként fogadd meg Halász Árpád, a Gödöllői Kutyasport Központ állatkoordinátorának öt jótanácsát!

Játszani és tanulni otthon is lehet

Ha a járvány miatt most nem szívesen hagyod el az otthonodat, a kutyádnak akkor is szüksége van arra, hogy biztosítsd számára a megfelelő mozgásmennyiséget. Ha a szokásos sétát rövidítenéd le, játssz vele az udvaron vagy a lakásban!

zsoldi-2

Ráadásul ha most a megszokottnál több időt töltesz otthon a kutyával, van rá lehetőséged, hogy ne csak fizikailag fáraszd le, hanem szellemileg is kihívások elé állítsd a tanulással. Az új trükkök elsajátítása a kutyának és a gazdinak is sikerélmény lesz. Ha tanácstalan vagy a tanításban, keress digitális kutyasuli videókat!

Ne menj a kutya agyára!

A kutyák sokszor még a macskáknál is lustábbak, és akár 12-16 órát is képesek átaludni egy nap. A mozgás mellett biztosítsd kedvencednek a megfelelő időt a pihenésre is, és próbáld tartani magad a járványhelyzet előtt kialakult rutinhoz. Az unatkozó gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt jó társaság lehet a család kedvence, de ügyelj arra is, hogy legyenek a kutyánknak hosszú, alvással töltött órái.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ne fertőtlenítsd, és ne fürdesd gyakrabban a kutyát! 

Azért, mert otthon vagy, és ráérsz, ne fürdesd meg gyakrabban a kutyát, mint a járványhelyzet előtt. A túl gyakori tisztogatás és a nem megfelelő kutyasampon használata károkat okozhat a bőrének, és megágyazhatnak a különböző betegségeknek. Az embereknek ugyan most fokozottan figyelniük kell a higiéniára, de a kutya tappancsait vagy más testrészét minden körülmények között tilos embereknek szánt fertőtlenítővel kezelni!

Ne feledkezz meg az egészségéről!

A jó idő miatt a háziállatok fokozott veszélybe kerülnek az élősködők miatt, amelyek a kertben, a lakásban és az utcákon is jelen lehetnek. A kullancsok és szúnyogok komoly betegségeket terjeszthetnek, ami csak megelőzéssel és védekezéssel elkerülhető, így válassz olyan, repellens hatású készítményt, amelyek már akkor elpusztítják az élősködőket, amikor az a kis kedvenc szőréhez ér. A legtöbb ilyen szer egy hónapig fejti ki hatását, ezért ügyelj rá, hogy a kutya folyamatosan csípés nélkül maradjon.

Ne legyél engedékenyebb!

A kijárási korlátozás és az otthon ülés mindenkire más hatással van, de az biztos, hogy a legtöbben nehezen viselik ezt az időszakot. A kutyusok szeretete és hűsége könnyebbé teheti ezeket a heteket, de az eddig felállított szabályokhoz ilyenkor is ragaszkodj! Ne engedj meg az ebnek olyasmiket, amiket azelőtt tiltottál, és légy következetes ebben az időszakban is!

Ezért ne nyírd meg otthon a kutyád bundáját

Nemcsak az emberek vannak nehéz helyzetben szakértői segítség nélkül. A kutyákat sem ajánlott most kozmetikushoz vinni, ám az alábbi a példák bebizonyítják, miért lenne fontos az, hogy hozzáértő kezekbe kerüljenek a gazdi otthoni próbálkozása helyett.

Csak meg akarta igazítani a kutyája bundáját: nem erre az eredményre számított

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük