Miről árulkodik a kutya külseje? Már az első pillantásnál sok minden kiderül
Az egyes kutyafajták tagjainak hasonló a személyiségük, és ez sokszor látszik is.

afgan-agar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Érdekes a kutyák személyisége: mindegyiküknek megvannak a maga egyedi tulajdonságai, ám sok olyan jellemvonásuk is van, amelyben legtöbb fajtársukkal megegyeznek. Van azonban még egy szűkebb halmaz is, ami alapján tovább kategorizálhatjuk az eb habitusát, ez pedig az egyes fajták halmaza.

Azok a kutyák, amelyek azonos fajtából jönnek, a leggyakrabban nagyon hasonló alapbeállítottsággal rendelkeznek. Tudjuk például, hogy a dalmata jó kedélyű, szeleburdi bohóc, míg a bernáthegyi nyugodt, érzékeny óriás. Mindegyik fajtának megvannak a maga sajátosságai, amelyek nemcsak a viselkedésén, de olykor már a külsején, a kisugárzásán is meglátszanak.

Így gondolja Alexander Khokhlov is, aki egy imádni való, díjnyertes képsorozattal is alátámasztotta a véleményét. Az orosz reklámfotós felvételein jól látszik, hogy a kutyák megjelenésének egésze - a tekintetük, a testtartásuk, olykor még a bundájuk is - arról árulkodik, hogy milyen az adott négylábú, valamint a fajta többi tagjának lelkivilága. Szerinted melyik fotó a legbeszédesebb?

Ezt is szeretjük