Magyar kutyáért rajong az egész világ: Hanga videója elrabolta az emberek szívét
Az internet legújabb kedvence egy gyönyörű komondor, melynek videóját már 19 millióan látták.

komondor
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A komondor az egyik legrégebb óta tenyésztett magyar pásztorkutyafajta, amelynek feladata a kuvaszhoz hasonlóan a jószágok őrzése és védelme volt. Egyedi külsejéről könnyen felismerhető: a nagytestű kutyát csimbókosnak tűnő, hosszú loknik fedik, amelyek nagyrészt öntisztítóak, így nem kell mindennap ápolni őket.

Ez a különös megjelenés volt az, ami megragadta a Litvániában élő Gintarė Bertauskienė nevű hölgy figyelmét is. Még kiskorában kapott egy képeslapot, amelyen szerepelt a kutya, és már ekkor eldöntötte, hogy egyszer neki is lesz komondorja. Az idő elérkezett, és immár büszke gazdája Hangának, a Litvániában élő két komondor egyikének. És hogy hogyan is tartja rendben a kutya raszta fürtjeit? Egyszerű: Gintarė foglalkozását tekintve kutyakozmetikus.

Hanga akkor vált világhírűvé, amikor a LADbible megosztotta a róla készült videót, amelyen éppen úszik. A kutya higgadtan lebeg a vízen, loknijai pedig gyönyörűen szétterülnek. A videót azóta több mint 19 millióan nézték meg, és a gazdája némi pénzt is keresett vele, amit Hanga egyik műtétjére fordított. A gazdi által kezelt Instagramot pedig már csaknem hétezer ember követi.

A fajtáját tekintve magyar kutya Litvániában még különösebb látványt nyújt, mint itthon, így a járókelők rendszeresen megállítják Hangáékat séta közben. Általában fotózkodni szeretnének a kutyával, azonban Gintarė állítása szerint, ha túl nagy tömeg verődik össze körülöttük, azt nem igazán szereti az eb. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Ennek valószínűleg az az oka, hogy Hangában erős védekezési ösztönök vannak, így természeténél fogva kissé gyanakodva tekint az idegenekre. Gintarė és Hanga megoldása, hogy sokszor inkább este vagy éjszaka indulnak körútjukra: így a híres komondor egy kicsit kikerülhet a reflektorfényből, és jól megérdemelt, nyugalmas sétán vehet részt.

Az állatok személyisége a képeken is átjön

Ahogy az embereknek, úgy az állatoknak is van személyisége. Nézd meg ezeket a beszédes tekintetű, egyedi arckifejezésű állatos portrékat!

A kiemelt illusztráció, forrása: Getty Images.

Ezt is szeretjük