A törökországi romok alatt adott életet egy kutya a három kicsinyének: megindító videó készült a megmentésükről

28 nappal a földrengés után menekültek meg.

Kutyacsaládot mentettek a romok alól
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A két és fél éves, Sila nevű dobermann kutya tulajdonosa nem hitt a szemének, amikor 28 nappal a törökországi földrengés után megtalálta a kutyáját.

A romok alól ugyanis nem csak egy kutya, hanem négy bukkant fel. Sila három kiskutyának adott életet a romok alatt. Az állatok megtalálásáról megindító videó készült. Nem árt bekészíteni a zsebkendőket!

Kutyacsaládot mentettek a romok alól

Kadir Keyifli minden követ megmozgatott, hogy kimenthesse a kutyusát a törökországi földrengés romjai alól, azonban senki nem volt képes a beférkőzni a beomlott házába.

A hét elején azonban a Meyako nevű, helyi állatmentő szolgálat végre a segítségére sietett, számolt be a Reuters. Az órákig tartó, megfeszített mentési munkálatok után a csapatnak végre sikerült bejutni a beomlott pincébe, ahol Sila az elmúlt heteket töltötte.

Amikor azonban a csapat bejutott a pincébe, először nem hittek a szemüknek. Ott ugyanis nem egy, hanem négy kutyust találtak. Sila életet adott három egészséges csöppségnek a romok alatt. Az esetről készült videó, amelyet a Meyako osztott meg, futótűzként terjed az interneten. 

"Mit ittál és ettél odalent? Három kutyust szültél?" - ezt mondta Silának az egyik mentési munkálatokban részt vevő férfi, aki bejutott a pincébe. 

A kutya gazdája elmondta, hogy az volt az állatok egyetlen szerencséje, hogy maradt egy nagy zsák kutyaeledel a pincében. Így élhették túl az elmúlt 28 napot a kutyusok.

Silát és a kicsinyeit a közeli Adanába vitték, hogy megvizsgálják őket. Bár Sila nagyon lefogyott, ezenkívül nem volt más baja.

Nem ez volt az első csodaszámba menő állatmentés a török-szíriai földrengés helyszínén. Nemrég kimentettek egy huskyt és egy lovat is a romok alól.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Íme a nő, aki az életét tette fel arra, hogy kóbor kutyákat mentsen: imádják őt az állatok

Ez a nő szívén viseli a kóbor kutyák sorsát, mindent megtesz a szeretetre méltó állatokért.

Íme a nő, aki az életét tette fel arra, hogy kóbor kutyákat mentsen: imádják őt az állatok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük