Fütyül a hivatal a 3,3 millió magyarországi szegényre

Vajon miért hallgat róluk a KSH?

Tényleg nincs pénz a szegénységi adatok közlésére?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Központi Statisztikai Hivatal - KSH - pénzhiány miatt nem közölte a magyarországi szegénységről szóló adatokat - állítja a Világgazdaság.

Ez több okból is furcsa, hiszen az adatok elvileg már rendelkezésre állnak, a közlést pedig más adat esetében tudtunkkal nem halasztották el. Érdeklődtünk a KSH háza táján, ám választ eddig nem kaptunk kérdéseinkre.

A KSH szegény a szegénységhez?

Augusztusban 0,5%-kal nőtt az ipari termelés, Augusztusban 2,5%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom, Júliusban 482 millió euró volt a külkereskedelmi többlet - ez csak néhány cím a Központi Statisztikai Hivatal - KSH - legutóbb megjelent jelentései közül.

Mindez annak fényében érdekes, hogy az állami fenntartású KSH elhalasztotta a magyarországi szegénységről szóló adatok közlését, arra hivatkozva, hogy nincs rá keret - legalábbis a Világgazdaság erről értesült.

A KSH mindig szeptember közepén-végén adja ki a szegénységre vonatkozó adatait. Ha igaz, hogy pénzhiány miatt, takarékosságból halasztották el ezt, az azért is érdekes, mert más adatok közlésével tudomásunk szerint nem így jártak el.

Más adatra van pénz

A KSH folyamatosan értesíti az MTI-t legfrissebb jelentéseiről. Ahogy végigböngésszük a távirati iroda honlapját, csupa pozitív gazdasági adat tűnik fel. Gyarapodik a GDP, nőtt a foglalkoztatottak száma, csökkent a munkanélküliség, mérséklődött a természetes fogyás, és így tovább. Szeptember elejéig visszamenően csak jó hír jelent meg az MTI felületén a KSH jelentéseiből.

Érdeklődtünk a hivatalnál is, mi az oka a csúszásnak. Érdekelt volna, hogy miért épp a szegénységi adatok közlésére nem jutott pénz, mikor hetente új adatokat tesznek közzé egyéb témákban.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy igaz-e az, hogy az Eurostat a KSH-tól kapott adatokból dolgozik. Ez ugyanis még érdekesebbé tenné a történetet, ugyanis azt jelentené, a KSH-nak már vannak adatai, egyszerűen csak nem töltik fel azokat a honlapjukra. Kérdéseinkre eddig nem kaptunk választ.

Az Eurostat közreadott egy felmérést, mely ijesztő számokat tartalmaz. E szerint egy év alatt, 2013-ra 100 ezerrel nőtt a szegénységnek és kirekesztettségnek kitettek száma Magyarországon. Így ma már 3,3 millióan élnek ilyen helyzetben, a magyarok harmadának pedig havi 65 ezer forintja sincs.
Ezt is szeretjük