5 izgalmas krimi-thriller könyv a téli estékre - Karácsonyi ajándéknak is tökéletesek

Öt kiadótól válogattunk össze az év végére letehetetlen krimi-thriller köteteket.

krimi-konyvek-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hideg téli estéken, amikor korán sötétedik, nincs is jobb, mint bekuckózni a kanapén vagy a fotelben egy plédbe, és olvasni. Az biztos, hogy egy izgalmas krimi-thrillerrel több óra után sem fog leragadni a szemünk.

A kiadók az év vége felé is nagyon izgalmas kötetekkel készültek, ezek közül válogattunk ki ötöt, amivel nemcsak magadat, de könyvmoly barátokat, családtagokat is megajándékozhatsz. 

Cara Hunter -  Nincs kiút 

Cara Hunter 2018 őszén robbant be a hazai krimi-thriller-kínálatba A közeli ismerős című kötetével, ami egy új detektívsorozat első darabja. A brit írónő olyan zseniálisan szövi a sok szálon futó történetet, hogy a teljes igazságra csak az utolsó oldalon döbbenünk rá. Második kötete, a Sötétben 2019 elején jelent meg, de már a zseniális részt is olvashatjuk magyarul Nincs kiút címmel.

nincs-kiut
Cara Hunter: Nincs kiút
21. Század Kiadó
3990 forint

Dübörög a karácsonyi szünet. Két gyereket épp most húztak ki leégett észak-oxfordi otthonuk romjai közül. A kisebbik fiú nem élte túl, a bátyja élet-halál között lebeg. Miért maradtak egyedül a házban? Hol van az édesanyjuk és az apjuk miért nem veszi fel a telefonját?

Előkerül egy újabb bizonyíték, és valóra válik Fawley nyomozó legrosszabb rémálma: ez a tűzeset nem baleset volt, hanem gyilkosság... Mi van, ha valaki az egész családodat ki akarja irtani?

Steve Cavanagh ír származású író magyarul is megjelent története Írországban elnyerte az Év bűnügyi regénye díjat. Izgalmas és fordulatos jogi krimi, aminek már a legelején megtudjuk, hogy egy magas intelligenciájú sorozatgyilkos mozgatja a szálakat, aki semmitől nem retten vissza. Az utolsó oldalakig izgulhatunk, hogy a nyomozók és az ügyvéd rájöjjenek, hogyan kaphatják el, miközben utóbbi versenyt fut az idővel az ügyfele ártatlanságáért vívott harcban is.

tizenharom
Steve Cavanagh - Tizenhárom
Álomgyár Kiadó
3999 forint

Robert Solomont, az ünnepelt hollywoodi csillagot gyönyörű felesége brutális meggyilkolásával vádolják. Ez az évszázad celebgyilkossági pere, és a védelem még valakit be akar venni a csapatába: a szélhámosból lett ügyvédet, Eddie Flynnt. Minden bizonyíték Robert ellen szól, de ahogy a tárgyalás megkezdődik, egy sor baljóslatú esemény kétségeket ébreszt Eddie-ben.

Mi van akkor, ha nem csak egyetlen színész van a tárgyalóteremben? Mi van akkor, ha nem az igazi gyilkos ellen folyik a tárgyalás? Mi van akkor, ha a gyilkos az esküdtszék tagja?

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Guillaume Musso az egyik legnépszerűbb kortárs francia író Franciaországban. Az éjszaka és a lányka című kötete idén ősszel jelent meg magyarul.  A történet rövid leírása is mutatja, hogy egy 25 évvel ezelőtt elkövetett és mindeddig titokban tartott gyilkosság részleteire derül fény. Musso mesterien adagolja az információkat és feszültséget, egy idő után már senki nem az, akinek egy-két fejezettel korábban gondoltuk, ahogy a jelen és a múlt idősíkában ugrálunk, kiderül, hogy egyik szereplő sem az, akinek elsőre gondoltuk, mindenkinek van valamilyen rejtegetnivalója. 

az-ejszaka-es-a-lanyka
Guillaume Musso: Az éjszaka és a lányka
Park Kiadó
3950 forint

1992 tele, francia Riviéra
Egy fagyos téli éjszakán látszólag mindent megbénít a Riviérára váratlanul lecsapó hóvihar. A humán előkészítő osztály egyik legígéretesebb diákja, a 19 éves Vinca Rockwell titkos szeretőjével megszökik a hó fogságába került kollégiumból. Soha többé nem látja senki.

2017 tavasza, francia Riviéra
Fanny, Thomas és Maxime, a hajdan elválaszthatatlan barátok a gimi óta nem beszéltek egymással. Az osztálytalálkozójuk most újra összehozza őket. Huszonöt évvel korábban a három jóbarát gyilkosságot követett el, a hullát pedig eltüntették: befalazták a gimnázium épülő tornacsarnokába. A régi tornacsarnokot most lebontják, hogy új épületet emeljenek a helyébe.

A kanadai Shari Lapena, aki ügyvédként és tanárként dolgozott, a 2016-ban (nálunk egy évvel később, 2018 őszén) megjelent A szomszéd párral robbant be a thrillerírók közé. A Karnyújtásnyira a gonosztól a várva várt, újabb magyarul megjelent kötete. Ebben a kötetben is fontos szerep jut az egyik szomszédnak, aki talán tudja a választ arra, mit tett az a háziasszony, akit gyilkossággal vádolnak, de a balesete és fejsérülése miatt semmire nem emlékszik bűntény feltételezett időpontjából.

karnyujtasnyira-a-gonosztol
Shari Lapena - Karnyújtásnyira a gonosztól
Alexandra Kiadó
3990 forint

A vacsorát készíted, miközben a munkából hazafelé tartó, imádott férjedet várod, hogy végre elmondja, mi történt vele aznap. Emlékeid itt érnek véget.

Egy kórteremben ébredsz, elképzelésed sincs, hogy kerültél oda. Azt mondják, baleset ért - elveszítetted az irányítást az autód fölött a város egyik legveszélyesebb környékén. A rendőrség szerint elkövettél valamit. A férjed melletted áll, a legjobb barátod viszont nem hisz neked. A végén már magad sem tudod, mit gondolj…

Akiknek tetszett Sharon Bolton magyarul 2018-ban megjelent, Az egyikünk hazudik című kötete, azok a Halj meg kétszer! című új könyvét is szeretni fogják. Három ember, akiknek semmi közük egymáshoz, de egy furcsa haláleset és egy gyilkosság "összehozza" őket. A brit írónő ezúttal is zseniálisan szövi a szálakat, és adagolja a múlt történéseit, hogy megértsük a jelenben játszódó eseményeket. Ahogy fokozatosan fény derül a szereplők múltjára, egyre több ember válik gyanússá, a végén már az apácák is cselszövőkké válnak. 

halj-meg-ketszer
Sharon Bolton: Halj meg kétszer!
Lettero Kiadó
3990 forint

Ragyogóan indul hajnalban a léghajós kirándulás az angol táj fölött. Ám a tizenhárom utasból nemsokára csak egyvalaki marad életben. Éppen az, aki szemtanúja volt egy kegyetlen gyilkosságnak, amelyet akkor követtek el, amikor a léghajó ellebegett a szörnyűség fölött.

JESSICA LANE. A túlélő szemtanú. AJAX MALDONDANDO. Az eljáró nyomozó. PATRICK FAA. Az elvetemült gyilkos. De kit ölt meg, akinek eltűnését senki nem jelenti a rendőrségen?

Képek, amik minden könyvmolyt megbizsergetnek 

Nemcsak a komolyzene pozitív hatásairól születtek tanulmányok, hanem kutatások azt is alátámasztják, hogy a gyermekek lelki fejlődésére a mesék és az olvasás is jó hatással vannak. Katrina Yu képei láttán benned is bizsergő érzések kavarognak majd, ha az olvasás szerelmese vagy.

Ezt is szeretjük