Jó hír, ha nem akarsz a parkolással szenvedni: itt a közösségi robogó
A közösségi robogók csökkentik a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, valamint felgyorsítják a közlekedést.

robogo
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2018 nyarától igénybe vehető egy, Magyarországon még egyedülállónak számító közlekedési lehetőség Budapesten: a közösségi elektromos robogózás. A blinkee.city ötven robogóval induló, állomások nélküli járműmegosztó rendszere egyszerre teszi tisztábbá, gyorsabbá, csendesebbé és költséghatékonyabbá a városi közlekedést, illetve ad 100%-ban környezetkímélő megoldást a dugókra és parkolási problémákra. A kezdeményezést az E.ON egy magyar startuppal közös együttműködésen keresztül támogatja.

A Blinkee.city Kft. a blinkee.city márka tulajdonosának első külföldi partnercége, mely egy családi összefogással indult magyar startup. Mindannyian fantáziát láttak és hisznek egy olyan modellben, mely a jövő közlekedését alapvetően befolyásolni képes technológia fejlesztésen alapul, mindamellett segíti a környezetkímélő járműhasználat elterjedését.

Kedvezményesen is igénybe vehető

A kulcs nélküli, közösségi elektromosrobogó-megosztó rendszer mobilalkalmazáson keresztül kezelhető. A felhasználó egy regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudja kiválasztani a legközelebbi elérhető járművet. A szolgáltatás használatához nem szükséges előre feltöltött pénzügyi keret, a fizetés percdíj alapú, és diákkedvezmények is elérhetők.

A segédmotoros kerékpár kategóriába tartozó blinkee.city elektromos robogók 3,1 KW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal akár bő 60 kilométer megtételére is alkalmasak. Bárki használhatja a robogókat, aki 16 évesnél idősebb, és hat hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítvánnyal rendelkezik.

Bukósisak viselése az elektromos robogókon is kötelező, azonban ez is a szolgáltatás része - az E.ON-színekkel trendire festett bukósisakokat a csomagtartó rejti. A teljes körűen biztosított járművek cserélhető akkumulátorait a központi irodában elérhető töltöttségi információk alapján pedig folyamatosan ellenőrzik, így a felhasználóknak a robogók feltöltésével nem kell foglalkozniuk.

A parkolási problémákra is megoldást nyújt

A 100%-ban elektromos blinkee.city-robogók csökkentik a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, felgyorsítják, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszik a városi közlekedést. Mivel a robogóval Budapesten belül bárhova közlekedhet a felhasználó, és a városon belüli zónában bárhol le is állíthatja, a rendszer a parkolási problémákra is megoldást nyújt.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az E.ON már évek óta nyújt az e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat, nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést, és villamos energiát szolgáltat. A blinkee.city támogatása egy újabb jelentős lépés az elektromos közlekedésre ösztönző úton.

"Hiszünk abban, hogy egy, az innovációkra nyitott energiavállalat számára ma már elengedhetetlen, hogy úgy végezze tevékenységét, hogy közben egy élhetőbb holnapért is tesz. Az E.ON számára kiemelten fontos, hogy a modern kornak megfelelő szolgáltatásokba fektessen, és büszkék vagyunk, hogy a programjainkban és a szolgáltatásainkban a gyakorlatban is megjelenik a fenntarthatóság, a jövő tisztelete. Azt javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki, és adja tovább az elektromos robogózással járó szabadság élményét" - mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági tagja az együttműködés kapcsán.

"A 2017-ben Lengyelországban indult blinkee.city szolgáltatáshoz 2018-ban új országok, köztük Magyarország is csatlakozik. Célunk, hogy első lépésként ötven robogóval Budapestet is bekapcsoljuk a robogómegosztó rendszerek nemzetközi vérkeringésébe, szélesítsük a hazai közösségi közlekedés palettáját, és segítsük a környezetkímélő járműhasználat elterjedését" - mondta az eseményen Varsányi Tamás, a Blinkee.city Kft. ügyvezető igazgatója.

"Az európai városoknak olyan közlekedési problémákkal kell szembenézniük, mint a zsúfoltság, a lég- és zajszennyezés, valamint a parkolási gondok. Minden olyan innovatív megoldást üdvözlünk, mely hatékony megoldást tud nyújtani ezekre a kihívásokra. Bízunk abban, hogy a most induló, 100%-ban környezetbarát szolgáltatást a fővárosiak és ide látogató vendégeink is szeretni fogják" - tette hozzá Varga Zsolt, Budapest Város Főpolgármesterének főtanácsadója.

Ezt is szeretjük