Koronavírus: jó híreket közölt a járványhelyzetről a Nemzeti Népegészségügyi Központ
Biztató hírek érkeztek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

maszk
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A járvány ötödik hulláma a negyedik héten elérte a csúcsot, azóta stagnál, enyhül - ismertette a Nemzeti Népegészségügyi Központ, röviden NNK járványügyi osztályvezetője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Galgóczi Ágnes elmondta: a szennyvízben a koronavírus koncentrációja egyelőre magas szinten stagnál, de a regisztrált fertőzöttek száma folyamatosan csökken, az 5. héten 13, a 6. héten 32 százalékkal, tehát elindult a járványhullám leszálló ága. A jelenlegi adatok alapján nem várható az esetszámok újabb ugrásszerű növekedése - jelezte.

Az elmúlt két hétben a 30-50 év közöttieknél volt a leggyakoribb a fertőzés, előzőleg inkább a gyerekeknél - tette hozzá. Az igazolt fertőzöttnek továbbra is hét napra kötelező a karantén, de ez öt nap után véget érhet, ha időközben negatív lesz a teszt, és jelentősen enyhülnek a tünetek, ami egyébként ebben a járványhullámban, az omikronnál már két-három nap után is gyakori - közölte.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Erre a megbetegedésre nincs speciális terápia, a vírusos betegségeknél általában szokásos pihenést, a nagyobb folyadékbevitelt, a D-vitamint, a tünetek enyhítését, a lázcsillapítást javasolják a szakemberek. Akinek pozitív a tesztje, vagy tüneteket észlel, azonnal forduljon háziorvosához - kérte Galgóczi Ágnes.

Fotók: Getty Images

A jelenlegi vakcinák az új variáns ellen is hatékonyak

A koronavírus omikron-variánsát folyamatosan vizsgálják, így egyre többet lehet megtudni róla. Itt a WHO válasza.

Ezt is szeretjük