Koronavírus: így áll most a járványhelyzet, az Országgyűlés már tárgyal
Az Országgyűlés ma kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló javaslatot.

koronavirus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lassan, de továbbra is növekszik a szennyvíz koronavírus-koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a legfrissebb adatokat ismertetve a honlapján. Mint írták, a 37. héten a szennyvízminták koronavírus-koncentrációja országos átlagot tekintve továbbra is lassú emelkedést mutat.

A vizsgált települések zömét stagnáló tendencia jellemzi, azonban Pécsett és Székesfehérváron növekedés, míg Szolnok esetében csökkenés tapasztalható - tették hozzá. Az NNK tájékoztatása szerint 13 városban továbbra is alacsony, kilenc mintavételi helyen pedig mérsékelt a koncentráció - írta az MTI.

Az Országgyűlés ma kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet 2022. január 1-jéig történő meghosszabbításáról szóló kormányzati javaslatot. A parlament hétfőn kezdődött ülésének második, befejező napja kedden reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indult, amit határozathozatalok követnek.

Három kormányzati indítványról tárgyalnak, köztük a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról. A kormány indoklása szerint erre azért van szükség, mert így biztosítható hatékony és gyors döntéshozatal a járvány okozta nehézségekre. A kabinet ugyanakkor jelezte, ha a járványhelyzet lehetővé teszi, akkor kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését.

A keddi adatok szerint elhunyt öt beteg, és újabb 289 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu. Hétfőn ez a szám magasabb volt: tizenhárom beteg vesztette életét, és újabb 1072 magyar állampolgár volt fertőzött. Kedden azt közölték: eddig 5 862 458 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 579 231-en a második, 626 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 818 520-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 141-re, a gyógyultaké 780 740-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 7639. Kórházban 401 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 45-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 4302-en vannak, a mintavételek száma 6 815 778 - számolt be róla az MTI.

Fotók: Getty Images

Amit eddig tudunk a delta variánsról

A koronavírus delta variánsának tünetei eltérnek az eddigi mutációktól.

Ezt is szeretjük