Először csökkent az új fertőzöttek száma szeptember óta - A WHO mégis óvatosságra int
Bár az eredmények bizakodásra adhatnak okot, az Egészségügyi Világszervezet továbbra is a szabályok betartását kéri az emberektől.

koronavírus-fertőzés1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 2020-as év mindenki számára nehéz volt, de sajnos így, a vége felé közeledve sem lehet azt mondani, hogy teljes mértékben elmúlt a veszély. Öröm az ürömben, hogy az Egészségügyi Világszervezet, vagyis a WHO nemrég pozitív hírekkel is szolgált.

Az adataik alapján szeptember óta először a múlt héten mutattak csökkenő tendenciát az adatok világszinten, már ami az újonnan azonosított fertőzöttek számát illeti. A vizsgálataik alapján ez főleg az Európában bevezetett korlátozásoknak köszönhető.

Óvatosságra int a WHO

Bár a bejelentés alapján azt lehet gondolni, hogy már leszállóágban van a második hullám, a szervezet főigazgatója, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint nem szabad elbíznia magukat az embereknek, főleg ebben az időszakban, hiszen számos országban és kultúrában jönnek az ünnepi időszakok, amikor gyakrabban gyűlnek össze az emberek.

koronavírus-fertőzés2
Fotó: Cimmerian / Getty Images Hungary

A szakember szerint a családi, baráti összejövetelek előtt fontos mérlegelni, megéri-e ezzel kockáztatni a magunk és mások egészségét. A főigazgató kitért a vitatott síszezonra is, egyértelműen kimondta, hogy kerülni kell a zsúfolt helyeket, és érdemes mérlegelni, hogy valóban szükséges-e mindenképp elutazni. Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet veszélyhelyzeti igazgatója hozzátette, hogy a lesiklópályákon és a szabadban alacsony a fertőzésveszély, sokkal inkább a repülőgépek, turistabuszok és sífelvonók miatt vitás az idei síszezon kérdése.

A cikk az ajánló után folytatódik

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az elmúlt napokhoz képest Magyarországon is csökkent az azonosított fertőzöttek száma, a keddi adatok alapján 3951 új betegnél mutatták ki a vírust, jelenleg 151 294 aktív fertőzöttről tudnak az országban. A legújabb információk szerint a gyógyultak száma is folyamatosan nő, ám még így is kérdéses, a kormány lazít-e a szigorításokon az ünnepek előtt.

Kik élveznek hosszabb távú védettséget a koronavírussal szemben? A kutatás szerint jó hír, ha valaki gyorsan felépült

A kurtatás szerint összefüggés lehet a felépülés gyorsasága és a védettség időtartama között.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük