Így lakkozd ki a körmöd, hogy tökéletes legyen: bevált praktikák
Ha szeretnéd, hogy a körömlakkod tartós és szép legyen, vess be néhány egyszerű, apró praktikát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A körmök lakkozása egyszerűnek tűnik, mégis előfordul, hogy a végeredmény nem lesz olyan, amilyennek szeretted volna.

Ilyenkor érdemes bevetned néhány apró trükköt, hogy valóban egyenletes és tartós legyen a lakkozás. Íme, három bevált praktika.

Tartós körömlakk

Ahhoz, hogy a lakk sokáig szép maradjon a körmödön, és ne pattogjon le, a festés előtt nem árt zsírtalanítani a körmöket. Meleg vízzel és szappannal moss kezet, és egy puha törölközővel egyenként töröld szárazra a körmök felületét. Ha ezzel megvagy, jöhet a lakkozás.

Érdemes beszerezned egy jó minőségű alapozó, illetve fedő lakkot, mert ez a két dolog a kulcsa a tartósságnak. Így gyakorlatilag bármilyen körömlakk napokig ép maradhat. A zsírtalanított körmökre vidd fel a színtelen alapozó lakkot, és hagyd, hogy teljesen megszáradjon.

Ha ez megtörtént, fesd ki a színes lakkal a körmeidet, majd szintén várj néhány percet a száradással. Úgy ellenőrizheted az állapotot, hogy a körmöt óvatosan a szádhoz érinted - ez nem hagy nyomot, és érzed, hogy ragad-e még a lakk. Ha már nem, akkor jöhet az átlátszó fedő lakk, amely plusz fényt is ad a körömlakknak.

Hólyagosodás ellen

Biztosan veled is előfordult már, hogy a száradás után a kész körömlakkon apró púpok, buborékok jelentek meg. Bár messziről nem látszik, nagyon zavaró és kényelmetlen tud lenni, ha nem egyenletes a köröm felülete. Ha tudod, hogy a lakkjaid hajlamosak a hólyagosodásra, két dolgot kell megtenned.

Így ápold a körmeidet!

A köröm nagyon fontos része a külsőnek. Szakértőnk elmondja, mit kell tenned azért, hogy mindig egészséges és szép körmeid legyenek.

Ne rázd fel túl erősen a körömlakkot, ettől ugyanis habos lehet. Ha mégis muszáj, akkor várj vele néhány percet, mielőtt használni kezdenéd. Az is jót tesz, ha a lakk üvegcséjét beleállítod egy tálka hideg vízbe, és nem veszed ki onnan, amíg a lakkozással foglalatoskodsz.

Ha máskor erősen buborékosodik a lakk, az is segíthet, ha félszáraz állapotban óvatos mozdulattal egy-egy pillanatra belemártod a körmeidet hideg vízbe.

Egyenletes lakkozás

Ha nem szeretnéd, hogy a kész körömlakk csíkos legyen vagy megfolyjon, lakkozz a következő technika szerint. Mártsd bele az ecsetet az üvegbe, és húzd le a szájánál a felesleges lakkot. Inkább két vékonyabb réteget vigyél fel, mint egy vastagot, mert egy örökkévalóság, mire megszárad, és szinte biztos, hogy belenyúlsz majd.

A köröm közepére húzz egy széles csíkot az ecsettel, majd ugyanezt ismételd meg a köröm két szélén is. Ezzel gyakorlatilag három mozdulattal kilakkozhatsz egy körmöt. Ha egy rétegben nem fed szépen a lakk, akkor vigyél fel belőle még egy réteget a fenti eljárás szerint.

Ezt is szeretjük