Újabb élelmiszerekre vezetett be árstopot a kormány: a rezsiárakkal kapcsolatban is fontos bejelentést tettek

Bővült a központilag árszabályozott termékek listája, derült ki a kormányinfón.

Kormányinfó 11.09.
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

November 9-én 10 órától Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A miniszter bejelentette, hogy újabb két élelmiszerre vezetett be árstopot a kormány, illetve a jövő évi rezsiárakról is tárgyalt. 

Ársapka kerül a tojásra és a burgonyára is

A legutóbbi, október 22-i Kormányinfón elhangzott, hogy a kormány folytatja az árstopokat, Orbán Viktor miniszterelnök pedig október 28-án a Kossuth rádióban bejelentette, hogy a központilag árszabályozott termékek listájának bővítéséről született döntés. Azóta számos találgatás látott napvilágot, hogy mely élelmiszerek lehetnek érintettek. Eddig a rendelkezés a következő termékekre terjedt ki: kristálycukor, búzafinomliszt (BL 55), finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, UHT 2,8 % zsírtartalmú tehéntej. 

A lista Gulyás Gergely mai bejelentése alapján kiegészül a friss tojással és az étkezési burgonyával, ezeknél a szeptember 30-án érvényes bruttó kiskereskedelmi ár lesz a maximum. 

A miniszter kiemelte, hogy a jövő évi rezsiárakról is tárgyalt a kormány, mint mondta, továbbra is elkötelezettek a rezsicsökkentés mellett. Az energia drágább lett ugyan, ám ezzel a lakosságot nem lehet terhelni - mondta Gulyás. Így aztán úgy döntöttek, hogy a rendszerhasználati díj jövőre sem emelkedhet a lakossági fogyasztók számára. Ennek érdekében viszont extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Jövőre már kétezer forintba kerülhet egy kiló kenyér

Európa-szerte állnak a műtrágyagyárak, ennek következtében jövő tavasszal több százezer tonnányi hiány alakulhat ki nitrogén műtrágyából, ami nélkül viszont lehetetlen szántóföldeken jövedelmezően növényt termeszteni.

Jövőre már kétezer forintba kerülhet egy kiló kenyér: aggasztó helyzetre hívták fel a figyelmet a szakértők

Kiderült, hogy mennyibe kerülhet jövőre a kenyér ára, sajnos durva áremelkedésre lehet számítani.

Elolvasom

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi.) 

Ezt is szeretjük