Könnyebbé válik a személyi igazolvány, jogosítvány és útlevél cseréje: így lehet hétvégén is elintézni
Hétvégi nyitvatartás segíti az okmánycserét a kormányablakokban június végéig.

GettyImages-1193414485
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt - tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

Budapesten és Pest megyében valamennyi, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között. 

Kormányablakok nyitvatartása hétvégén

Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni - közölték.

GettyImages-1221759244

Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán.

Hozzátették, hogy online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.

A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni - hívták fel a figyelmet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.

Megbüntetnek, ha nem ismered a szabályokat utazás előtt

Muszáj tájékozódni a külföldi utazás szabályairól, mielőtt útnak indulsz.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük