Meghosszabbították a korlátozó intézkedéseket: Orbán Viktor ma reggel részletezte a döntést
A romló járványügyi adatok miatt meghosszabbítják a március 8-án életbe lépő korlátozó intézkedéseket.

korona-március2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pontosan egy évvel ezelőtt, 2020 márciusában rendelt el először a kormány korlátozó intézkedéseket a koronavírus miatt, ám akkor valószínűleg senki nem sejtette, hogy a mai napig meghatározó része lesz az életünknek a járványhelyzet.

A harmadik hullám azonban nem várt méreteket öltött, és a mutánsvariációk jelentik jelenleg a legnagyobb kihívást. Bár az oltások folyamatosan zajlanak, így is sok a megbetegedés és a napi halálozások száma, ezért a kormány március 4-én tovább szigorított a járványügyi intézkedéseken, amiket akkor március 22-ig hirdettek meg. Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban bejelentette, hogy a szigorítást március 29-ig meghosszabbították. A miniszterelnök szerint akkor lehet újranyitásról beszélni, ha minden 65 év feletti beoltotta magát, ez 2,2 millió embert jelent.

Ezek a korlátozások maradnak továbbra is érvényben

• Az óvodákat, általános iskolákat április 7-ig bezárják, digitális oktatásra kell átállni. A középiskolák, főiskolák, egyetemek is online oktatásban működnek tovább.

• Az üzleteknek be kell zárniuk, csak az olyan létfontosságú intézmények maradhatnak nyitva, mint az élelmiszerboltok, gyógyszertárak, drogériák és benzinkutak.

• Szintén szünetelnie kell minden szolgáltatásnak, kivéve a magánegészségügyet.

• A szabadidős tevékenységeknek szünetelniük kell, a konditermeknek be kell zárniuk, az igazolt sportolók zárt kapuk mögött játszhatnak.

• A parkok, arborétumok nyitva maradhatnak, a szabadtéri sport megengedett.

• A maszkviselés mindenhol kötelező, szabadtéren is.

• A határoknál a személyforgalmat fokozottabban ellenőrzik, a tranzitforgalom továbbra is zökkenőmentes.

• Az eddig a szállodákra vonatkozó bértámogatást kibővítik a most bezárni kényszerülő szektorokra.

Tiszta tér, tiszta lélegzet

Az Ambiance Provenacle fertőtlenítő és frissítő hatású keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült. Összetevőinek, a kakukkfűnek, a levendulának és a rozmaringnak köszönhetően semlegesíti a teret, valamint baktérium- és vírusölő hatással bír, ami a téli időszakban kifejezetten hasznos, de az év más szakaszaiban is hatékony segítség lehet. Ajánlott mindenkinek, aki felfrissülésre vagy épp a levegő megtisztítására vágyik.

Tudj meg róla többet!

Promóció

4 tévhit a koronavírus-vakcináról: nem tesz meddővé, és nem helyettesíti a BCG-oltás a kutatók szerint

A koronavírus-vakcinát veszélyes tévhitek övezik, amelyek mielőbb tisztázásra szorulnak.

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük