Meghosszabbították a korlátozásokat: Gulyás Gergely elmondta, meddig maradnak a szigorítások
Nemrég bejelentették, hogy március 1-ig biztosan maradnak a korlátozások.

koronavirus-oltas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt hozott korlátozásokat - mondta el Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. Ebbe beletartozik többek közt az este 8 és reggel 5 óra közötti időtartamra vonatkozó kijárási tilalom.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a novemberben hozott intézkedések hatásosnak bizonyultak, sikerült lelassítani velük a járvány terjedését, ám a szakértők véleménye szerint addig nem szabad enyhíteni a korlátozásokon, amíg nincs átoltottság. Így jó esély van arra, hogy a március 1-i dátum után is hosszabbítanak majd.

Magyarországon eddig 363 450 fertőzöttet azonosítottak. Az elhunytak száma a csütörtöki adatok szerint 12 291-re emelkedett, a gyógyultak száma 249 003. Jelenleg 102 156 aktív fertőzöttet tartanak számon itthon. Kórházban 3669 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 19 131-en vannak, a mintavételek száma 3 097 809-re nőtt.

Kiemelt kép: Getty Images

Gyors eredményt szeretnél?

Ha lehetséges, hogy megfertőződtél, de még nem mutatsz tüneteket, a 2 db-os Covid-19 Antigén gyorsteszttel 20 perc alatt tesztelheted magad és családod egyszerűen, kényelmesen mindössze 3 990 Ft-ért.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Az oltási kampány ellenére is maradhatnak a korlátozások

Az angliai tisztifőorvos szerint a koronavírus elleni oltási kampány megkezdése sem jelentheti a járvány megfékezését célzó korlátozások azonnali feloldását: csak fokozatosan lehet majd kivonulni a Covid-életmódból.

Ezt is szeretjük